Izolare generală! Asta se va întâmpla din cauza infectărilor masive cu noul coronavirus

Publicat: 11/09/2020 | 07:34
Izolare generală! Asta se va întâmpla din cauza infectărilor masive cu noul coronavirus

Ăsta e numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Israel: 3.904! Un nou record, în timp ce autorităţile iau în calcul instituirea unor restricţii drastice pentru valul al doilea de COVID-19, printre care şi izolarea generală.

CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU RAFILA, O ANALIZĂ A EPIDEMIE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. „ULTIMELE DOUĂ LUNI ALE ACESTUI AN VOR FI CRITICE”

Ministerul Sănătăţii a anunţat că s-au înregistrat 400 de contagieri suplimentare faţă de ziua anterioară şi că a sporit numărul testelor: 44.717 de teste au fost realizate în cursul zilei de miercuri, cel mai mare număr de până acum, potrivit Agerpres, citat de stirileprotv.ro.

Cifrele se înregistrează în condiţiile în care peste 40 de localităţi şi cartiere cu o rată înaltă a infecţiilor sunt vizate, începând de marţi, de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, însă experţii sunt de părere că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a face să coboare curba infecţiilor şi studiază impunerea de măsuri restrictive generale.

NU RATA: EPISCOPUL HUȘILOR ARE CORONAVIRUS. MESAJUL TRANSMIS DE PĂRINTELE IGNATIE PENTRU TOȚI CREDINCIOȘII

Cabinetul pentru combaterea crizei coronavirusului studiază joi mai multe opţiuni pentru perioada sărbătorilor evreieşti de la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie – Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc) şi Sukot – când familiile se reunesc pentru a celebra evenimente religioase şi care presupun un risc mai ridicat de răspândire a infecţiilor.

Izolare generală! Asta se va întâmpla din cauz infectărilor cu noul coronavirus

Responsabili ai Ministerului Sănătăţii au cerut executivului condus de premierul Benjamin Netanyahu să adopte măsuri de izolare generală în întreaga ţară timp de o lună, potrivit ziarului digital Times of Israel.

Alte opţiuni ar fi închiderea şcolilor şi a magazinelor timp de câteva săptămâni, cu restricţii de deplasare între oraşe, sau aplicarea unor restricţii concrete doar în perioada principalelor sărbători (Anul nou evreiesc, Yom Kipur şi Sukot).

VEZI AICI: PATRIARHUL UCRAINEI, INFECTAT CU COVID-19 DUPĂ CE A DAT VINA PE CĂSĂTORIILE GAY PENTRU EXISTENȚA CORONAVIRUSULUI

Israelul a înregistrat până acum 141.000 de contagieri, cu o creştere exponenţială în ultimele două zile. Peste 470 de persoane sunt internate în spital în stare gravă, dintre care 133 sunt conectate la ventilatoare. Cifra totală a morţilor se ridică la 1.054, după ce miercuri s-au înregistrat 11 noi decese.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.380 de noi infectări. Până joi, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 99.684 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.