Evaluarea Națională 2018, proba la matematică. Totul despre examen

Autor: Angie Voicu
Publicat: 13/06/2018 | 08:54

Emoții mari pentru absolvenții claselor a VIII-a. Elevii trec printr-o săptămână de foc. Miercuri (13 iunie), are loc a doua probă la Evaluarea Națională 2018, cea de matematică, după ce luni au avut de dat examenul la limba și literatura română. Subiectele și baremul de corectare vor fi afișate pe site-ul pus la dispoziție de Ministerul Educației Naționale. (Modele de subiecte Evaluarea Națională 2018 la Matematică)

A doua probă la Evaluarea Națională 2018, cea la Matematică, este și cea de care elevii se tem cel mai tare. Examenul începe la ora 9:00, iar timpul de rezolvare pe care îl au la dispoziție este de două ore.

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, că, din motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului, site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanenţă, dar organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a nu sunt afectate de această problemă tehnică, potrivit digi24.ro. (CITEȘTE ȘI Perle Evaluarea Națională 2018 la Limba Română)

Evaluarea Națională 2018, proba la Matematică – Subiecte și bareme

 

 

Foto: PRO TV
Foto: PRO TV

La ora 9, elevii încep examenul de matematică la Evaluarea Națională 2018. Subiectele de la examen, dar și subiectul de rezervă, precum și baremele lor de corectare vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației Naționale, în jurul orei 14:00, după încheierea examenului la matematică. (VEZI AICI Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2018)

Evaluarea Națională 2018, proba la Matematică – Reguli

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. (AFLĂ Cum se face contestație la Evaluarea Națională 2018)

„Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/ centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

 

Citește și...