Fenomen straniu! Un meteorit ar fi căzut în județul Iași. Localnicii sunt speriați: „S-a resimțit un zgomot puternic”

Autor:
Publicat: 25/05/2020 | 08:38
Fenomen straniu! Un meteorit ar fi căzut în județul Iași. Localnicii sunt speriați: „S-a resimțit un zgomot puternic”

Un eveniment cel puțin ciudat a zguduit liniștea unui sat din Iași. Localnicii au fost martorii unei întâmplări inedite. Un zgomot puternic ia scos din casă, iar câteva bucăți de rocă găsită în curtea unui sătean au pus bazele unei dezbateri ample, iar tot felul de ipoteze au început să circule prin sat.

Din primele investigații cercetătorii cred că ar putea să fi vorba despre un meteorit. Însă localnici sunt sceptici și încearcă să își explice fenomenul bizar la care au fost martori. (CITEȘTE ȘI: ZECE CADRE MEDICALE ALE SPITALULUI DE NEUROCHIRURGIE DIN IAŞI, INFECTATE CU CORONAVIRUS)

„Am zis că e avion și apoi bubuitura. Sa dea din avion ceva? A trecut întâi zgomot de avion, eu așa am zis… Negre și cred că sclipeau, dacă aveau nuanţe de…exact cum s-ar rupe ceva.”, a declarat un localnic, potrivit a1.ro.

Fenomenul straniu și-a făcut simțită prezența în comuna Ipatele din județul Iași. Se pare că nu este prima dată când aici au loc astfel de evenimente. Potrivit cercetătorilor zgomotul puternic, care i-a scos pe localnici din casă s-a auzit atât la Iași, cât și în Bacău. Inițial oamenii au crezut că este vorba despre un cutremur sau un avion.

Însă bucăţile de rocă care ar fi lovit acoperişul unei case și apoi au fost găsit în curtea unui localnic iau pus pe gânduri pe săteni. (VEZI ȘI: IMAGINILE AU DEVENIT VIRALE! CE AU FĂCUT CÂȚIVA TINERI DIN IAȘI DUPĂ CE AU SCĂPAT DIN IZOLARE)

„A venit pe casă că el s-a speriat că a pocnit tabla și a zis că cine îmi aruncă mie cu pietre pe casă, dar nu era nimeni.”, a povestit un localnic.

Cercetătorii urmează să stabilească dacă a fost vorba despre un meteorit

În urma evenimentului au fost găsite unele  bucăți de rocă, iar cercetătorii urmează să stabilească proveniența lor și să facă lumină în acest caz.

„Eu nu exclud acest scenariu. Dar pentru a confirma este evident că trebuie să avem nişte analize fizico-chimice riguroase. S-a înregistrat un zgomot extrem de puternic asemănător cu cel înregistrat anul trecut pe 9 iulie. Atunci, s-a stabilit că un meteorit de 8 kilograme s-a dezintegrat, iar fragmente din acestea au ajuns pe pământ, tot în judeţul Iaşi.”, a declarat Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică UAIC Iași.