Fiul scriitorului Andrei Pleșu ”lucra” la o fermă de cannabis în subsolul blocului + noi detalii din anchetă

Publicat: 09/04/2019 | 22:54

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, continuă dezvăluirile explozive din amplul dosar de trafic de droguri în care este implicat și fiul scriitorului Andrei Pleșu. (VEZI AICI: A FOST FILAT DE ”UMBRELE” SERVICIILOR ÎNCĂ DIN TOAMNA LUI 2018! ÎȘI PUNEA CONCUBINA SĂ…) Potrivit unor surse judiciare, Mihai Pleșu intenționa să înființeze o cultură de cannabis în subsolul blocului în care locuia, dar se confrunta cu serioase probleme financiare. (Castiga 10.000$ lunar la un studio de videochat din Bucuresti)  

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor noi detalii exclusive din ancheta procurorilor DIICOT. (Cele mai mari studiouri de videochat din Bucuresti)  Site-ul nr.1 din România a aflat că Mihai Pleșu ar fi efectuat o comandă de produse și ustensile necesare înfiinţării și cultivării de plante de tip indoor.

Din câte se pare, fiul lui Adrei Pleșu avea cunoştinţe despre realizarea și înfiinţarea unei asemenea culturi. Sursele D. A. S. au mai susținut că Mihai Pleșu a mai efectuat în trecut asemenea comenzi, una dintre acestea în cursul lunii septembrie 2018, de pe un alt site de profil, care, pe lângă produsele necesare cultivării de plante în general, se ocupă şi cu comercializarea de seminţe de cannabis.

Atelierul de creație

”Din discuţiile purtate în aceeaşi perioadă de către numitul Pleşu Mihai–Alexandru a mai rezultat faptul că acesta a procurat şi alte produse necesare cultivării de plante (ghivece) şi a apelat la serviciile unui electrician pentru instalarea unei reţele electrice. Cu privire la locaţia unde numitul Pleşu Mihai–Alexandru ar fi urmat să înfiinţeze cultura rezultase faptul că deţine la subsolul blocului unde locuieşte un spaţiu, precizându-le persoanelor apropiate că în acel loc ar fi urmat să amenajeze un atelier de creaţie unde să desfăşoare activităţi extra-profesionale aducătoare de venituri suplimentare”, ne-au mai relatat sursele citate. (CITEȘTE ȘI: E OFICIAL! A DEPUS DIVORȚUL: ”M-A DAT AFARĂ DIN CASĂ! AM FĂCUT ȘI PE PLACUL MAMEI MELE…”)

Mihai Pleșu ar fi intenționat să dezvolte o cultură de cannabis

Mihai Pleșu, mari probleme financiare?!

Dosarul procurorilor DIICOT în care fiul filosofului Andrei Pleșu, Mihai, este acuzat de presupuse afaceri ilegale cu droguri scoate la iveală un amănunt uman, mai precis problema acestuia cu banii necesari pentru a-și crea propria cultură de cannabis indoor. Potrivit surselor citate, Mihai Pleșu explica apropiaților, respectiv prietenei sale și celor cu care discuta despre proiectul său de suflet, că nu are banii necesari pentru a lua toate materialele pentru punerea pe picioare a mini-afacerii personale. (NU RATA, AICI: DEZVĂLUIRI HALUCINANTE ÎN DOSARUL TRAFICANȚILOR DE DROGURI)

Din discuțiile pe care fiul lui Andrei Pleșu le avea cu iubita lui a reieșit faptul că bărbatul avea mereu grija banilor. Care erau atât de puțini încât, la un moment dat, acesta a preferat plimbarea la pas, pe stradă, în loc să plătească o cursă cu taxiul.

Datorii la Simon

”Vin acasă direct pentru că problema mea era să nu plec de la Simon cu taxiul”, îi mărturisea Mihai Pleșu iubitei sale, potrivit surselor noastre. Fiul celebrului scriitor îi explica tinerei că are datorii și la presupusul său furnizor, cetățeanul britanic Simon.

„Că tu ai spus că vrei să facem cumpărături, ca să mă duc la Simon, eu la Simon am și o datorie!”, s-ar fi confesat Mihai Pleșu concubinei sale.

Conform surselor citate, consoarta sa îl aproba și îl îndemna să plătească datoria, spunându-i că trebuie să îi dea totuși ceva dealer-ului britanic, în vreme ce Mihai Plesu îsi făcea concomitent și calculele pentru banii ce erau necesari culturii personale. „Bine, eu pot să-i dau lui Simon toti șase sute de lei și sunt la zero cu el, de exemplu! (…) Numai că mi-e cam nu știu cum în p*& mea să mă duc să-i spun uite șase sute de lei și rămân să-ți mai dau încă șase sute! Înțelegi ce zic?”, i-ar fi spus Mihai Pleșu iubitei sale.

Mihai Pleșu, fiul filozofului Andrei Pleșu, s-ar fi confruntat cu grave probleme financiare

Nu ar fi avut bani să ridice coletele

Problema serioasă pe care acesta o avea cu partea financiară a fost observată inclusiv de anchetatorii intrați pe fir. Aceștia au constatat că fiul lui Andrei Pleșu nu a reușit să ridice o serie de colete comandate, tocmai din lipsa acută a banilor. Din câte se pare, în coletele respective se aflau toate cele necesare pentru cultura mult visată de Mihai Pleșu, respectiv pământ fertil, ghivece, irigatoare și alte ustensile necesare perfectării mini-serei.

Astfel, „umbrele” lui Mihai Pleșu au observat că acesta nu a mai plecat în Olanda, la Amsterdam, din lipsa resurselor financiare. Asta deși, în urma cercetărilor, rezultase că voia să plece acolo singur. Detaliul observat de anchetatorii DIICOT este că Mihai Pleșu nu a avut bani pentru ridicarea unor colete cu produse comandate, dar a avut bani după întâlnirea sa cu unul dintre potențialii clienți ai săi, respectiv dealerul ieșean Victor Foca.

Până la urmă au apărut și banii

Surse din interiorul anchetei susțin că, anterior deplasării dealerului ieșean în Bucuresti, situația financiară a lui Mihai Pleșu „era modestă” si că ulterior acesta a făcut rost de resurse financiare pentru a comanda online, cu ocazia reducerilor de Black Friday, diferite obiecte electrocasnice, de valoare, de pe un renumit site din România. Aspect ce ar indica faptul că, cel mai probabil, respectivele sume de bani le-ar fi obținut din tranzacționarea unei noi cantități de droguri. 

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a mai aflat  că Mihai Pleșu s-a mai confruntat cu o situație asemănătoare în momentul în care făcut cumpărături de pe site-uri specializate pe linia culturilor in-door.

”El a făcut o comandă de produse și ustensile necesare înființării și cultivării de plante de tip indoor, dar, când coletele au ajuns, acesta a fost nevoit să amâne ridicarea lor. Din câte se pare, Mihai Pleșu nu dispunea de suma necesară de bani pentru ridicarea comenzii efectuate de la societatea… astfel că a amânat curierul de la societatea de curierat care urma să îi livreze respectivele colete. Câteva zile mai târziu, când a făcut rost de bani, Mihai Pleșu a ridicat de la firma de curierat cele cinci colete, în care se aflau introduse produsele și un sac de pământ comandate de la societatea online, în valoare de 2.719 lei”, ne-au mai mărturisit sursele noastre.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...