Fiul scriitorului Andrei Pleșu a fost filat de ”umbrele” serviciilor încă din toamna lui 2018! Își punea concubina să…

Publicat: 08/04/2019 | 22:48

Fiul scriitorului Andrei Pleșu a fost ridicat, vinerea trecută, de polițiștii antidrog alături de alte persoane, într-o anchetă ce vizează un dosar de trafic și consum de stupefiante.  (Castiga 10.000$ lunar la un studio de videochat din Bucuresti) CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, noi amănunte explozive din ancheta procurorilor de la ”Crimă Organizată”. Fiul fostului ministru al Culturii a fost filat de ”umbrele” serviciilor încă din toamna lui 2018. (CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRI HALUCINANTE ÎN DOSARUL TRAFICANȚILOR DE DROGURI)

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor detalii de ultimă oră din ancheta DIICOT. (Cele mai mari studiouri de videochat din Bucuresti) Surse judiciare au dezvăluit pentru site-ul nr.1 din România că dosarul a fost declanșat din septembrie 2018, când anchetatorii au luat urma unuia dintre clienții lui Mihai Pleșu.(NU RATA, AICI: BĂNICĂ JUNIOR LE-A SCOS LA PRÂNZ PE ACTUALA + FOSTA „SOȚIE”!)

Filați de ”umbrele” serviciilor

 ”Ieșeanul care a fost interceptat de anchetatori făcea drumuri dese la București, astfel că, pentru a afla cine sunt furnizorii bărbatului, anchetatorii au introdus în cauză ofițeri sub acoperire, «umbre» ale celor cercetați în dosar. Astfel s-a aflat la nivelul serviciilor de informații că furnizorul ieșeanului este Mihai Pleșu. Rapoartele «umbrelor» au fost dese și prezintă fiecare mișcare a protagoniștilor dosarului.

 «Umbrele» anchetatorilor aveau roul de a procura și obţine cu orice titlu droguri de risc şi/sau droguri de mare risc de la numiţii F.V. şi G.S. precum şi de la alte persoane din anturajul acestora. În fiecare lună, acoperiții au reușit să cumpere droguri de la cei doi astfel că s-a dispus avansarea acestora pentru a afla mai departe sursele de aprovizionare ale celor doi dealeri. În urma supravegherii continue a dealerului ieșean, anchetatorii au aflat că furnizorul acestuia este Mihai Alexandru Pleșu.

 Numitul Pleşu Mihai-Alexandru se află în strânsă legătură infracţională a numitului Foca Victor fiind probabil principala sursă de aprovizionare cu droguri a acestuia din municipiul Bucureşti. Cei doi au discutat în mod codificat, au evitat să poarte discuţii telefonice în legătură cu aspecte care i-ar putea incrimina, iar numitul Pleşu Mihai-Alexandru i-a transmis telefonic numitului Foca Victor faptul că urmează să călătorească în perioada următoare în Amsterdam, Olanda, solicitându-i în mod codificat să se întâlnească pentru a discuta faţă în faţă în legătură cu deplasarea sa, lucru care s-a şi întâmplat, numitul Foca Victor călătorind în weekend în Bucureşti şi întâlnindu-se cu acesta”, au dezvăluit surse din anchetă, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Sursele citate au mai arătat că ancheta a decurs fără probleme deosebite, judecătorii ieșeni admițând toate cererile procurorilor, de aprobare a măsurilor operative. Astfel, în această anchetă au fost folosite aproape toate metodele investigative precum filaje, fotografiere, introducere de tehnică ambientală, localizare prin satelit, decriptarea unor date sau introducerea unor colaboratori.(NU RATA, AICI: PRIMELE IMAGINI DUPĂ ÎMPĂCARE! PREZENTATORUL TV & SOȚIA AU “SEMNAT PACEA” CU UN ȘPRIȚ!)

Mihai Pleșu, fiul filozofului Andrei Pleșu, implicat într-un mega-scandal

Complicele lui Pleșu evita convorbirile telefonice!

Mai mult decât atât, site-ul nr.1 din România a mai aflat de la sursele din mediul judiciar faptul că Foca Victor se deplasa periodic în Bucureşti, o dată la două – trei săptămâni. Deplasările efectuându-le de regulă cu trenul. S-a remarcat faptul că, deşi în unele ocazii se deplasează către Bucureşti cu alte mijloace de transport – autoturisme conduse de cunoştinţe sale, atunci când anterior se întâlneşte cu numitul Pleşu Mihai–Alexandru călătoreşte neînsoţit de alte persoane, cu trenul, iar pe durata călătoriilor evită să folosească telefonul mobil pentru a comunica. Acesta lua decizia deplasării către Bucureşti  cu o zi-două înainte, atunci când călătorea cu trenul, fie o planifica cu câteva zile înainte atunci când existau alte soluţii pentru a se deplasa – cu autoturismul unor apropiaţi despre care cunoaştea că urmează să efectueze deplasarea, asigurându-se astfel că, în funcţie de ziua programată pentru plecare, îl pot transporta împreună cu ei. În toate aceste situaţii, numitul Foca Victor îl contacta telefonic pe numitul Pleşu Mihai–Alexandru cu o zi înainte sau chiar în cursul zilei când efectua deplasarea atunci când petrecea vreme de mai multe, 2-3, zile în Bucureşti, pentru a-l informa că urmează a ajunge în vizită la el.

Potrivit surselor citate, din raportul anchetatorilor reiese faptul că simplul apel telefonic iniţiat din partea numitului Foca Victor reprezenta intenţia acestuia de a efectua o nouă vizită pentru numitul Pleşu Mihai–Alexandru care, fără ca numitul Foca Victor să îi precizeze motivul apelării sale. «Să înţeleg că te aştept în vizită?!», ar fi o convorbire între cei doi.

De precizat că relaţia dintre cei doi se rezuma în principal la efectuarea acestor vizite, cei doi nu comunicau nici măcar ocazional în alt scop, comparativ şi cu relaţia pe care numitul Foca Victor o avea cu celelalte cunoştinţe ale sale din Bucureşti la care locuia pe perioada şederii. Înainte de efectuarea deplasărilor, numitul Foca Victor se întâlnea cu persoanele aflate în legătura sa infracţională inclusiv cu numita Gosav Sabina ,pentru a colecta sumele de bani necesare achiziţionării unei noi cantităţi de droguri, aceste substanţe fiind distribuite în avans acestor persoane, încasând de la aceştia sumele de bani obţinute din vânzarea lor pe parcurs astfel încât să poată dispune în permanenţă de asemenea substanţe în vederea comercializării şi să nu intre în impas din lipsa resurselor financiare în cazul în care ar trebui să achiziţioneze o nouă cantitate prin efectuarea plăţii pe loc. După revenirea din Bucureşti, numitul Foca Victor se întâlnea din nou cu aceste persoane în scopul distribuirii drogurilor, susțin sursele noastre.

”În principal a rezultat faptul că numitul Foca Victor ar transporta personal drogurile din  Bucureşti către Iaşi, explicându-se astfel faptul că nu mai purta comunicări telefonice pe durata deplasării luându-şi astfel măsuri de autoprotecţie pentru a nu fi localizat, însă, din analiza comunicărilor interceptate anterior, au rezultat indicii legate de faptul că ar fi uzitat în trecut de serviciile de curierat – transport colete pentru a expedia drogurile din  Bucureşti către Iaşi, sens în care indicăm comunicarea telefonică purtată cu numitul Pleşu Mihai–Alexandru, când acesta din urmă nu era încă identificat, la data de 19.10.2018 ora 20:54:27 …din data de 24.10.2018: «Te aştept acolo pe străduţa care duce spre Basarabi, când plecam să ducem pachet!» . În acea perioadă a rezultat faptul că numitul Pleşu Mihai–Alexandru dispunea de un autoturism pentru a se deplasa, lucru de care nu mai dispune şi în prezent”, ne-au mai dezvăluit surse din anchetă.

Anca Pavlon, iubita lui Mihai Pleșu

Își punea concubina să discute cu ”clienții”

Pe masură ce ancheta a evoluat, „umbrele” și procurorii DIICOT au aflat că Mihai Plesu s-a angajat, context în care ajunsese să apeleze și la prietena sa pentru a-l ajuta în discuțiile cu „clienții”.(NU RATA, AICI: IMAGINI CUTREMURĂTOARE LA MORMÂNTUL „REGELUI LUMII INTERLOPE”. VĂDUVA A APĂRUT ÎNDURERATĂ LA CIMITIR ȘI…)

Pleşu Mihai–Alexandru a fost luat prin surprindere de vizita numitului Foca Victor care i-a transmis faptul că va ajunge în cursul serii respectivei zile, ajungând însă în cursul dimineţii. Rezulta că numita … cunoştea aspectele legate de activitatea infracţională desfăşurată de concubinul ei, din comunicările telefonice interceptate rezultând indicii legate de faptul că cei doi ar consuma cannabis. Astfel, prin transmiterea mesajului «Să-mi păstrezi şi mie din cadourile primite de la Moş Nicolae (F.V)» numita …s-ar fi putut referi la partea din profitul obţinut de către numitul Pleşu Mihai–Alexandru al unei părţi mici din cantitatea de droguri pe care urma să o procure numitului Foca Victor”, au mai arătat sursele citate.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...