Focar de infecție în Olt. Au fost identificate 44 de cazuri de coronavirus la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni

Publicat: 16/09/2020 | 11:10
Focar de infecție în Olt. Au fost identificate 44 de cazuri de coronavirus la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni

Situație îngrijorătoare în Slatina, județul Olt. La Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni au fost identificate 44 de persoane infectate cu noul coronavirus. Deocamdată, centrul se află în carantină.

Printre persoanele diagnosticate cu COVID-19 se află și un angajat al instituției. DSP Olt a demarat o anchetă epidemiologică internă.

Mai mult decât atât, Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de marți. De asemenea, aproximativ 34 de angajați au fost izolați la locul de muncă de la declanșarea anchetei epidemiologice. Toți cei 44 de oameni confirmați pozitiv au fost internați la doua instituții spitalicești, Secţia COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi la Spitalul suport COVID-19 Municipal Caracal.

Unele persoane au fost izolate la domiciliu

De asemenea, s-a dispus restrângerea activităţii într-un pavilion pentru pacienţii şi personalul cu rezultat negativ, iar spațiile rămase libere vor fi decontaminate miercuri.

„S-a mai dispus carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie și repetarea testării în ziua a VIII-a a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu”, au mai arătat reprezentanții Prefecturii Olt.

1.111 cazuri noi de infecție în ultimele 24 de ore

GCS informează că au fost înregistrate în ultimele 24 de ore nici mai mult, nici mai puțin de 1.111 noi cazuri de infectare. Bilanțul total al infectărilor cu noul coronavirus a ajuns astăzi, 15 septembrie, la 105.298.

Până ieri, 15 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 105.298 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).