Franța, noul lider din Turneul celor 6 Națiuni

Autor: Sabin P.
Publicat: 10/02/2020 | 09:42
Franța, noul lider din Turneul celor 6 Națiuni

Naționala de rugby a Franței a trecut pe primul loc în Turneul celor 6 Națiuni, după ce a învins, ieri, Italia cu scorul de 35-22 pe Stade de France, în etapa a doua.


Biletul Zilei » Meciurile din Liga 1 la baza profitului de astăzi!


După ce în urmă cu o săptămână, s-a impus în fața Angliei cu 24-17, echipa lui Fabien Galthie a controlat autoritar și meciul cu Squadra Azzurra, care fusese spulberată în runda inaugurală de Țara Galilor cu 42-0. Francezii au avut cinci eseuri în acest joc, datorită acestei performanțe primind și și punctul bonus ofensiv.

Astfel, „cocoșii galici” au nouă puncte în clasamentul competiției și sunt considerați, în acest moment, printre favoriții la câștigarea trofeului, alături de campioana en-titre, Irlanda, care a trecut de galezi cu 24-14, la Dublin.

Într-un alt meci, Anglia a câștigat pentru a 71-a oară în istorie Calcutta Cup, după ce s-a impus cu 13-6 în fața Scoției, pe Murrayfield din Edinburgh, la capătul unei confruntări foarte echilibrate. Selecționata Trandafirului a obținut victoria cu doar zece minute înainte de final grație unui eseu reușit de Ellis Genge.

După o săptămână de pauză, Turneul celor 6 Națiuni își va derula cea de-a treia etapă pe 22 și 23 februarie, când Franța va juca în deplasare cu Țara Galilor, Italia va primi vizita Scoției, iar Anglia va înfrunta Irlanda pe Twickenham.

Citește și...