Gheorghe Dincă, solicitare-surpriză adresată procurorilor: ”Este dușmanul numărul unu acum…”

Publicat: 21/10/2019 | 11:58
Gheorghe Dincă, solicitare-surpriză adresată procurorilor: ”Este dușmanul numărul unu acum…”

Tonel Pop – avocatul familiei Melencu – a făcut dezvăluiri de-a dreptul incendiare în timpul unei emisiuni a postului România TV. Cazul ”Caracal” este departe de a fi încheiat, familiile celor două tinere speră că acesta sunt în viață, în ciuda declarațiilor date de ”Monstrul din Caracal”, iar acesta adresat o solicitare-surpriză procurorilor.

Gheorghe Dincă dorește să se… spovedească, motiv pentru care a solicitat prezența unui preot. Numai că, susține avocatul Tonel Pop, procurorii sunt bulversați de o astfel de cerere. De ce? Fiindcă – a declarat avocatul familiei Melencu – Dincă ar putea spune în fața preotului, bazându-se pe secretul spovedaniei, și alte informații senzaționale referitoare la trecutul său infracțional. Tonel Pop, într-o notă ironică, a transmis că procurorii sunt ”timorați”, iar venirea unui preot este blocată prin ”ordin pe unitate”.

„Un alt adevăr îl spui preotului decât anchetatorilor, şi s-a dat ordin pe unitate: «Opriţi preotul! Să nu aibă ăsta acces la vreun popă! S-a terminat cu noi! Dacă-şi dă ăsta drumul la popă, şi spune ăsta ce-o fi făcut, cum a făcut, ori ne mai face 20 de dosare, cu 20 de moarte răpite, p-astea nu le mai recunoaşte, mai spune pe unde-au plecat, ne-am nenorocit! Până nu terminăm ancheta, niciun popă! Păziţi-l de popă, să nu recunoască la vreun popă ce a făcut ăsta cu adevărat!».. Am spus că e ordin pe unitate, dacă se apropie vreun popă de Dincă, e nenorocire. O zic într-o anumită ironie, dar vorbesc serios. Popa este duşmanul numărul unu acum. Ăştia mor de frica la popă. Că spune ăsta la popă ce-a făcut. Procurorii sunt timoraţi, sunt terminaţi, să nu se-apropie vreun popă de ăsta, pentru că el vrea neapărat un popă şi ăştia sunt terminaţi!“, a afirmat Tonel Pop la România TV.

Gheorghe Dincă, eliberat din închisoare peste câteva zile?!

Gheorghe Dincă, monstrul care a recunoscut că a curmat două vieți, ar putea fi eliberat din închisoare – în cazul în care nu va fi trimis în judecată -, a atras atenția Claudiu Lascoschi, unul dintre avocații săi din oficiu. Dosarul monstrului din Caracal ar putea fi trimis în judecată în maximum o lună, a mai punctat apărătorul acestuia.

“În circa o lună ar trebui făcută (n.red.: trimiterea în judecată), pentru că altfel apare riscul să ajungă să fie pus în stare de libertate, potrivit Constituţiei României şi a legilor naţionale. Nu cred că există acest risc, pentru că nu şi-l asumă niciun procuror. (…). Este posibil să mai fie audiat. El este dispus să mai dea declaraţii, întotdeauna a fost dispus”, a declarat Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă.

Constituția României prevede ca un inculpat să rămână în arest preventiv cel mult 180 zile. Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie, ceea ce înseamna că, până în prezent, el a stat după gratii 83 de zile. Astăzi, monstrul din Caracal a fost în fața judecătorilor Tribunalului București, care au prelungit măsura arestului preventiv pentru acesta. Cu alte cuvinte, Gheorghe Dincă va mai sta încă 30 de zile în spatele gratiilor.

Citește și...