Imagini alarmante. Zeci de tineri au ieșit vineri seara pe străzile din Vama Veche, în căutare de distracție

Publicat: 11/07/2020 | 10:13
Imagini alarmante. Zeci de tineri au ieșit vineri seara pe străzile din Vama Veche, în căutare de distracție

Imagini îngrijorătoare la malul mării. În timp ce autoritățile se confruntă cu un record la numărul de cazuri COVID înregistrate în ultimele zile, tinerii par să ignore noile date și se focusează pe distracția de la mare. Astfel, străzile din Vama Veche au fost pline de români vineri seara.

Cu cât oamenii se înmulțesc pe litoral, cu atât de mult cresc și controalele autorităților. Peste 100.000 de români au ajuns weekend-ul acesta la malul mării, informează Digi 24.

Premierul Ludovic Orban a avertizat de ieri, vineri, că vor avea loc „controale la sânge”, pentru a vedea dacă sunt respectate regulile de distanțare socială și de protecție împotriva noului coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost reținută în Italia! Fusese dată în urmărire în 2019 după o condamnare la 4 ani de închisoare

Ludovic Orban a mai precizat că restaurantele și cluburile care nu respectă legea vor fi aspru amendate și le vor fi suspendate autorizațiile de funcționare. Ba mai mult, ele ar putea fi închise.

Deși organizatorii și administratorii au dat volumul muzicii mai mic, în speranța de a nu strânge laolaltă tinerii, aceștia tot s-au adunat pe străzi și în localuri, nerespectând distanța socială recomandată de autorități. Zeci de persoane pe metru pătrat au fost surprinse pe străzile din Vama Veche.

Sunt și multe forțe de ordine, patrule mixte de polițiști și jandarmi, care promit să fie vigilente. Controale mari vor fi și la Mamaia, pentru că și acolo au venit foarte mulți turiști.

CITEȘTE ȘI: Situație critică în SUA. Peste 60.000 de cazuri de infecție raportate într-o zi, iar totalul a depășit 3 milioane de îmbolnăviri

A fost razie la terase și la Târgu Jiu. Zeci de persoane au ieșit vineri seara la restaurant pentru patina relaxare de weekend.

Și la Oradea polițiștii au descins în mai multe zone din oraș, foarte frecventate atât de localnici, cât și de turiști. Oamenii stăteau vineri seara la terasele din centru și păreau să respecte regulile.