Imagini de la cina în şoaptă dintre ”băieţii deştepţi”. Ce au pus la cale vicele lui Cioloş, şmecherilă de la Telekom şi fostul şef al PWC

Publicat: 19/06/2017 | 00:00

Aţi auzit de atâtea ori despre ”băieţii deştepţi din Energie” sau despre ”băieţii deştepţi din primării”, dar noi vom scrie azi despre alţi băieţi deştepţi. Pe aceştia, CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, i-a fotografiat la o cină discretă, la care în capul mesei se afla… fostul vicepremier din Guvernul Cioloş, Vasile Dâncu, multă vreme considerat ”eminenţa cenuşie” a PSD, dar şi un apropiat al serviciilor secrete care au condus şi conduc România. (CITEŞTE ŞI: Declaraţia lui de avere e goală ca… o nudistă la Vama Veche! Cel mai ”sărac” prefect multimilionar, vacanţe la St. Tropez şi şampanii pe cameră)

Zilele trecute, înainte de apus, Dâncu şi băieţii deştepţi, despre care vom oferi imediat detalii, s-au întâlnit într-o ”formulă de 3+1” la unul dintre cele mai scumpe, dar şi cele mai bune restaurante din România. Atmosferă destinsă, lume bună în jur, pahare de şpriţ alb demisec, uşoară rumoare cât să nu se audă ce vorbeşti de la o masă la alta. Discuţiile, ”moderate” într-un fel de Dâncu, s-au purtat mai mult în şoaptă. Normal, vă întrebaţi cine a mai luat parte la cină! O clipă, CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din Româniavă dezvăluie curând şi apoi vă lasă să faceţi singuri conexiunile. (VEZI AICI: Devoalăm schema prin care ”băieţii deştepţi” au pus mâna pe milioane de euro, sub paravanul unei legi votate suspect de uşor în Parlament. Ex-socrul multimilionar al unei vedete Playboy, în umbra mega-învârtelii de la Porturi)
 
Până atunci, vă mărturisim că imaginile pe care vi le prezentăm ne-au dus imediat cu gândul la mari combinaţii. Nu doar protagoniştii cu poziţii grele, în companii, servicii secrete, şi mai grele ne-au făcut să credem asta, ci, mai degrabă, modul în care comunicau cei patru între ei. Discuţiile erau purtate la un nivel sonor redus, atât de redus încât era nevoie să se apropie (cu urechea) unul de celălalt de câte ori îşi spuneau câte ceva. Dacă scena ar fi avut loc înainte de ’89, ne-am fi închipuit că zic bancuri despre Securitate, dar cum suntem de vreo trei decenii în democraţie… Ne oprim însă din ”teoriile conspiraţiei” şi, aşa cum v-am promis, vi-i devoalăm şi pe cei patru protagonişti ai cinei. De fapt, doar pe trei dintre ei, căci ar patrulea este un mister total. Poate, dacă îl cunoaşteţi, ne scrieţi la pont@cancan.ro şi vom elucida misterul. (CITEŞTE ŞI: De cine se teme miliardarul Adrian Petrache, zis ”Şefu’”. Duşmanul lui Băsescu şi-a transformat palatul într-o fortăreaţă ultra-securizată!)
 
Cum scriam şi mai devreme, în capul mesei s-a găsit Vasile Dâncu. Sociolog, cu o carieră politică solidă, acesta a făcut parte din Guvernul lui Dacian Cioloş, cu toate ca era din PSD, unde a ocupat scaunul de ministru al Dezvoltării Regionale. În paralel, a fost şi vicepremier.  Înainte însă de a ”coabita” cu tehnocraţii, el a dus la capăt un mandat de senator pe listele PSD, a fost ministru al Informaţiilor Publice (la începutul anilor 2000) şi era pe punctul de a-i succede ca prim-ministru lui Victor Ponta, după demisia acestuia. Arondat complet serviciilor de informaţii, scos din joben când e nevoie. Ceilalţi doi ”apostoli” de la cina lui Dâncu au fost Ovidiu Ghiman şi Vasile Iuga.
 
Primul dintre ei este omul care face combinaţiile din spatele ROMTELECOM (actuală Telekom). Un adevărat şmecherilă, băgat în multe chestii cu cântec. Poate unul dintre cei mai bogaţi angajaţi din România (deţine foarte multe proprietăţi imobiliare şi investeşte în continuare). E personajul care trasează liniile de dezvoltare ale Telekom, peste CEO ca influenţă şi putere, după cum chiar el a povestit în repetate rânduri. Iar altfel are un cuvânt greu de spus în privinţa licitaţiilor la care participă Telekom, din funcţia sa de director comercial business. Cine îl cunoaşte ştie că este un tip cu ambiţii mari. La ora aceasta, ajutat de grei din servicii după cum se vede şi din imagini, este  ”integratorul IT al României”, cu alte cuvinte ceea ce au fost şi alţii în trecut, dar care s-au ”înecat” în ”valurile DNA”. Mulţi se întreabă ce înseamnă să fii „integratorul IT” al României. Păi statul licitează pe zona IT nişte sute de milioane de euro pe an. Aceste licitaţii se câştigă de obicei de consorţii de firme. Două, trei firme care participă împreună. Care au relaţii şi reuşesc să-i învingă pe alţii, relaţionaţi şi ei. Căci aceste licitaţii sunt o luptă între cercuri de influenţă, după cum a demonstrat DNA în ultimii patru ani. (NU RATA, AICI: Avem imaginile! Ce scheme nocturne face denunţătorul din dosarul ”Microsoft” ca să scape de filaj)
 
Vasile Dâncu a fost considerat multă vreme ”eminenţa cenuşie” a PSD
Vasile Dâncu a fost considerat multă vreme ”eminenţa cenuşie” a PSD

Acum, însă, în orice asociere câştigătoare, unul face jocurile, unul aranjează lucrurile. Această poziţie pare acum foarte apropiată de Ghiman, susţinut de diverşi grei. Este de urmărit la ce licitaţii apare „Şmecherilă” si este de văzut dacă chiar este Integratorul IT al României, cum ne informează surse cunoscătoare. Dincolo de latura profesională, „Şmecherilă” are şi o poveste de viaţă ca-n telenovele. Asupra acesteia nu ne vom opri însă azi. Orice informaţii pe tema aceasta le recompensăm şi aşteptăm pe pont@cancan.ro!

 
Până acolo, vi-l prezentăm şi pe Vasile Iuga. Fost şef al companiei de consultanţă Price Waterhouse Cooper (PwC), Vasile Iuga a intrat de curând în boardul Băncii Comerciale Carpatica, devenită Patria Bank după fuziunea din 1 mai. Este unul dintre veteranii industriei de consultanţă din România, tip chiar deştept şi priceput. Şi nu degeaba afirmăm asta, fiindcă, sub mandatul său, PwC a triplat afacerile în România în doar patru ani, iar printre proiectele importante pe care şi-a ”pus semnătura” au fost fuziunea subsidiarelor externe ale BCR, respectiv Banca Anglo-Română, Banca Franco-Română sau Frankfurt Bucharest Bank. (VEZI ŞI: ”Cel mai bogat şomer” din România are şarm la 55 de ani. ”Nababul” a flirtat la o ţigară pe trotuar!)

ADRIAN NICOLAE

Citește și...