UPDATE imagini LIVE cu armata română pe străzile din Bucureşti! Sute de şoferi, verificaţi la una dintre intrările în oraş

Publicat: 25/03/2020 | 16:18

Astăzi, 25 martie 2020, la ora prânzului a intrat în vigoare impunerea carantinei totală în România ca să se limiteze răspândirea pandemiei de coronavirus. Tot azi este prima zi în care armata română a ieşit pe străzile din întreaga ţară, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă primele imagini LIVE cu soldaţii scoşi la ordinul lui Klaus Iohannis. 

Citeşte şi: Ultima oră. Prințul Charles a fost testat pozitiv la noul coronavirus: “A prezentat simptome ușoare”

Filtru important al poliţiştilor la una dintre intrările în Bucureşti

UPDATE 16:18 – Zeci de şoferi au fost traşi pe dreapta în zona de la Fântâna Miorița, situată pe Șoseaua București-Ploiești, la intrarea în cartierul Băneasa, în fața Muzeului de Artă Populară “Prof. Dr. Nicolae Minovici”.

Poliţiştii i-au verificat pe toţi cei din maşini dacă respectă sau nu noile restricţii intrate în vigoare astăzi, la ora prânzului, pentru ca epidemia de coronavirus să nu se răspândească.

BREAKING! Se întâmplă ACUM, la intrarea în Bucureşti! https://bit.ly/2Uz4YWJArmata e în stradă! Se fac verificări intense —> https://bit.ly/2Uz4YWJ

Publicată de Cancan.ro pe Miercuri, 25 martie 2020

Imagini LIVE cu armata română pe străzile din Bucureşti

Şeful statului a anunțat ieri, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet, că se va apela la Armată pentru a suplimenta forțele Jandarmeriei și Poliției.

Începând de astăzi, oamenii din ţara noastră nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă sau ca să meargă la serviciu. Înainte să îşi părăsească domiciliul, fiecare persoană trebuie să completeze declaraţia pe proprie răspundere în care să prezinte motivul deplasării sau adeverinţa de la angajator. Reprezentanţii Grupului Comunicare Strategică au transmis modelele pentru aceste acte în urmă cu trei zile, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020. Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Declarația pe propria răspundere poate fi arătată pe telefon sau tabletă

Ordonanța militară 3, anunțată aseară de ministrul Marcel Vela, introduce o serie de modificări care facilitează prezentarea acestor documente. Astfel, adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar, se arată în ordonanță. Până acum, aceasta trebuia fie scoasă la imprimantă și completată, fie scrisă de mână. Ministrul de Interne Marcel Vela a spus că le-a cerut polițiștilor să accepte și adeverința de la angajator fără ștampilă. Această prevedere nu este însă stipulată în ordonanță.

Descarcă AICI declarația pe propria răspundere și AICI adeverința de la angajator.

Citeşte şi: Icoană făcătoare de minuni, plimbată pe străzi și prin spitalele din Craiova, pentru a alunga epidemia de coronavirus

Doi poliţişti îl verifică pe un bărbat în etate care a ieşit astăzi pe o stradă din Bucureşti © CANCAN.RO
Doi poliţişti îl verifică pe un bărbat în etate care a ieşit astăzi pe o stradă din Bucureşti © CANCAN.RO

Președintele României a precizat că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă. Armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

Poliţiştii de la rutieră au organizat mai multe filtre în Capitală ca să vadă dacă şoferii respectă sau nu noile restricții impuse pentru cetățeni.

Unul dintre şoferii care a ieşit astăzi pe străzile din Bucureşti a fost tras pe dreapta ca să fie verificat © CANCAN.RO
Unul dintre şoferii care a ieşit astăzi pe străzile din Bucureşti a fost tras pe dreapta ca să fie verificat © CANCAN.RO

Nu rata: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

În România, 906 de oameni infectaţi cu noul coronavirus

Potrivit celor mai noi informaţii oficiale, în România, 906 de persoane au contractat virusul mortal din China, iar 13 au murit. Cercetătorii au spus că oricine este asimptomatic după 12 zile este improbabil să mai prezinte simptome, însă oamenii sunt sfătuiți ca, dacă sunt suspiciuni că au virusul ucigaş din China, să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile pentru a evita posibilitatea de răspândire. Oamenii de știință au precizat însă că încă mai sunt multe informații de aflat despre COVID-19. Virusul mortal provoacă febră, tuse și probleme de respirație.

Citește și...