Încă un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal! Polițiștii din Los Angeles au deschis focul. Incidentul a declanșat proteste

Autor:
Publicat: 01/09/2020 | 23:16
Încă un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal! Polițiștii din Los Angeles au deschis focul. Incidentul a declanșat proteste

Un alt bărbat de culoare a fost împușcat mortal de polițiștii din Los Angeles. Dijon Kizzee, în vârstă de 29 de ani a decedat luni după-amiază în urma incidentului. La fața locului au fost declanșate proteste.

Departamentul şerifului susţine că în jurul orei locale 15.15 doi poliţişti au încercat să-l oprească pe Kizzee, care se deplasa ilegal cu o bicicletă, dar atunci când l-au abordat acesta a sărit de pe bicicletă şi a fugit. Lt. Brandon Dean, din cadrul departamentului şerifului din Los Angeles, a declarat presei că poliţiştii l-au ajuns în cele din urmă pe bărbat, iar când s-au apropiat de el acesta l-ar fi lovit pe unul în faţă şi a aruncat o parte din hainele pe care le purta. (CITEȘTE ȘI: NOI MANIFESTĂRI ANTIRASISM ÎN WISCONSIN! UN AFRO-AMERICAN A FOST ÎMPUȘCAT DE POLIȚIE ÎN FAȚA COPIILOR SĂI)

Se pare că polițiștii au deschis focul atunci când “au observat că în interiorul unui articol vestimentar pe care îl aruncase era o armă de mână semiautomată”. Aceștia l-au împuşcându-l pe tânărul afro-american de mai multe ori, a mai spus Dean. Anchetatorii au recuperat de la locul incidentului o armă de mână, conform Agerpres.

Familia tânărului cere să se facă dreptate

În urma incidentului decesul bărbatului a fost pronunţat la faţa locului, iar o autopsie este programată să aibă loc în cursul zilei de marți. (VEZI ȘI: SUA STĂ PE UN BUTOI DE PULBERE. ÎNCĂ UN TÂNĂR AFRO-AMERICAN UCIS DE POLIȚIȘTI, LA ATLANTA)

Activistul Najee Ali, care reprezintă familia alături de avocatul Ben Crump, neagă însă că Kizzee era o ameninţare la momentul schimbului de focuri. „Să fii în posesia unei arme şi să o foloseşti, să o ai în mână, sunt două lucruri diferite”, a spus Ali, precizând că “el nu a îndreptat arma” spre poliţişti.

Familia a cerut departamentului şerifului să dea publicităţii numele poliţiştilor implicaţi şi ca ei să fie “arestaţi şi puşi sub acuzare” Niciunul dintre cei doi poliţişti nu a fost rănit.