Incendiu devastator! Opt mașini și două case distruse de flăcări

Autor:
Publicat: 12/09/2020 | 14:27

Un incendiu extrem de violent a izbucnit sâmbătă dimineața în județul Argeș. Flăcările au mistuit două case și au afectat opt mașini, trei dintre ele făcute scrum.

Incendiul a izbucnit în municipiul Câmpulung Muscel. Două case au fost cuprinse de flăcări uriașe. Focul s-a extins apoi și la un garaj și mai multe mașini. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere cu apa și spumă, o autospecială de prima intervenție și comanda și o ambulanță SMURD de prim ajutor. Ulterior forțele au fost suplimentate.

Pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările. Salvatorii fac bilanțul și cercetează cauza probabilă a izbucnirii incendiului. (CITEȘTE ȘI: UN INCENDIU DE VEGETAȚIE S-A TRANSFORMAT ÎN DEZASTRU ÎN ARGEȘ. A ARS SALA DE SPORT A ELEVILOR)

Pagubele sunt uriașe în urma incendiului din zorii zilei din Argeș. Au ars doua case, 8 mașini în proporție de 50% și 10 balcoane ale blocurilor aflate în apropiere au fost distruse de flăcările uriașe. Proprietarul a suferit arsuri de gradul I, II si III pe membrele superioare. Cauza probabilă a incendiului este efectul termic al curentului electric care a pornit inițial de la una dintre case.

Argeș, incendiu provocat de o bătrână

O bătrână a provocat un incendiu de proporții, după ce a dat foc gunoiului strâns în curtea casei. (VEZI ȘI: IMPACT VIOLENT URMAT DE UN INCENDIU, ÎNTRE UN TIR ȘI UN AUTOTURISM ÎN MEHEDINȚI. DOUĂ PERSOANE AU MURIT PE LOC. FOTO

Flăcările au dezlănțuit iadul în jur. Pompierii s-au deplasat în comuna Vedea, în satul Izvoru de Jos, cu mai multe autospeciale. Inițial a fost trimisă doar o autospecială de stingere în zonă, însă flăcările s-au extins rapid din cauza vântului.

A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 de mp. Oamenii legii fac apel la cetățeni să nu mai igienizeze terenurile prin arderea vegetației. Amenzile sunt de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice, în cazul arderilor de miriști, stuf, tufăriș sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.