Un incendiu de vegetație s-a transformat în dezastru în Argeș. A ars sala de sport a elevilor

Publicat: 21/08/2020 | 21:06

Alertă într-o comună din județul Argeș. Sala de sport a unei școli a fost cuprinsă de flăcări uriașe. Focul s-a extins la clădire de la un incendiu de vegetație din apropiere. Oamenii au sunat disperați la 112 pentru a cere ajutor.

Flăcările violente mistuie sala de sport situată în curtea Școlii primare Slobozia din Argeș. La fața locului s-au deplasat pompierii militari cu doua autospeciale de stingere cu apa și spuma și Serviciul voluntar pentru Situații de Urgență cu două autospeciale de stingere .

Din cauza incendiului de vegetație izbucnit în curtea școlii, focul s-a propagat la sala de sport.

Fumul gros este vizibil de la distanță. Copiii s-au adunat pe terenul de sport și asistă la dezastru.

Incendiul a fost localizat în urmă cu puțin timp. Din fericire nu sunt victime, însă a ars sala de sport pe o suprafața de 400 mp și o anexă alăturată. O ancheta a fodt demarată pentru a se stabili cine a dat foc vegetației de la care s-a aprins și clădirea.

Incendiu de vegetație pe o suprafață de 4 hectare în Ialomița

Un teren de circa patru hectare a fost cuprins de flăcări în comuna Axintele. Pompieri din Ialomița și Călărași au intervenit zi și noapte pentru lichidarea flăcărilor.

Incendiul puternic a aprins o rezervă de furaje. S-a acționat zi și noapte cu forță umană formată din 15 cadre militare și 4 lucrători din comună, 4 autospeciale pentru stingere, 3 cisterne cu apă și un tractor cu plug. Focul a înghițit peste 45.000 de baloți din paie de mari dimensiuni, fiind permanent întețit de vânt și de caniculă.

Incendiul a izbucnit în seara zilei de 07 august, în raionul de competenţă al ISU Călăraşi, care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin şi forţe de la ISU Ialomiţa. Acestea s-au alăturat intervenţiei în jurul orei 23.00.