Incendiu puternic în Grecia! Cea mai mare tabără de migranți a ars. Mii de oameni au fost evacuați

Autor:
Publicat: 09/09/2020 | 11:43
Incendiu puternic în Grecia! Cea mai mare tabără de migranți a ars. Mii de oameni au fost evacuați

Un incendiu puternic a izbucnit în tabăra de migranți Moria, aflată pe insula grecească Lesbos. Totul a pornit în zorii zilei de miercuri, au anunțat autoritățile elene.

Tabăr a fost evacuată, iar mii de oameni care locuiau în tabăra supraaglomerată au fugit din calea flăcărilor, care au distrus corturi și containere. Mai multe echipaje au intervenit la fața locului, însă misiunea lor a fost îngreunată de rafalele de vânt puternice, care au înțețit focul. (CITEȘTE ȘI: INCENDIU DEVASTATOR ÎN CALIFORNIA! 29 DE KILOMETRI PĂTRAŢI AU FOST MISTUIȚI DE FLĂCĂRI. TOTUL A PORNIT DE LA FOCURILE DE ARTIFICII DE LA O PETRECERE)

Pentru moment autoritățile nu au reușit să descopere care au fost motivele ce au dus la declanșarea incendiului, însă unii migranți au spus că vina o poartă locuitorii insule Se pare că există persoane care susțin că oamenii aflați în tabără au declanșat incendiul, iar apoi au încercat să îi împiedice pe pompieri să intervină, notează Agerpres.

Una dinte ipoteze spune că incendiul s-a declanşat după ce 35 de persoane testate pozitiv pentru coronavirus au refuzat să fie transferate într-un centru de izolare, potrivit primarului micii localităţi Moria, Iannis Mastroyiannis.

Imediat s-au declanşat confruntări între migranţi, iar unii dintre ei au început să provoace incendii, atât în interiorul taberei, cât şi pe plantaţia de măslini din jurul taberei, unde îşi au adăpostul mii de migranţi.

Grecia, incendii puternicie în fiecare vară

În fiecare vară Grecia se confruntă cu incendii puternice de vegetație. În urmă cu mai bine de o lună a fost emisă o avertizare de incendii. (VEZI ȘI: INCENDII MASIVE DE VEGETAȚIE ÎN SPANIA! 2.500 DE PERSOANE AU FOST EVACUATE DINTR-O REGIUNE UNDE MUNCESC MII DE ROMÂNI)

Autoritățile grecești au anunţat pentru lunaiulie un pericol major de incendii de vegetaţie în regiunile Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, vest Lakonia, Insulele Creta, Evia, Chios, Lesvos, Samos şi Ikaria.

Avertizarea a venit în contextul în care anul trecut, în aceeași perioadă, Grecia s-a confruntat cu incendii de vegetație devastatoare. Anul trecut câteva zeci de români s-au numărat printre cei peste 1.500 de turiști care au fost blocați în Samothraki. Pe insula Evia, tot anul trecut, a fost instituită starea de urgență, din cauza incendiilor.

Un incendiu devastator a avut loc și în vara anului 2018, lângă Atena. Atunci, și-au pierdut viața 85 de persoane, iar aproape 200 au fost rănite.