Inconștiență totală! Mii de oameni s-a înghesuit la mormântul lui Arsenie Boca de la Prislop. VIDEO

Publicat: 06/09/2020 | 22:26
Inconștiență totală! Mii de oameni s-a înghesuit la mormântul lui Arsenie Boca de la Prislop. VIDEO

Mii de pelerini s-au adunat, duminică, la Mănăstirea Prislop, locul unde se află mormântul lui Arsenie Boca. Regulile de distanțare socială nu au funcționat.

Potrivit Adevărul, aproape 5.000 de oameni au venit la Prislop pentru a vizita mănăstirea şi pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca (1910 – 1989).

Citește și: Când se vor putea întoarce microbiștii în tribune. Anunțul Ministerul Sporturilor

La intrarea în lăcaşul din Ţara Haţegului, au fost afişate panouri în care li se indica oaspeţilor săi că purtatul măştii de protecţie este obligatoriu.

Oameni fără măști

Chiar dacă mulți au purtat mască, alţi pelerini nu au dat importanţă acestora, chiar dacă au avut de aşteptat zeci de minute la coadă, în mulţimea de oameni care a urcat pe aleea cimitirului, spre mormântul duhovnicului. Un dispozitiv de igienizat mâinile a fost amplasat la poartă, lângă câteva afişe în care se recomanda păstrarea distanţei de 1,5 metri între pelerini.

Duminică, numărul autocarelor care aduc pelerini la mormântul lui Arsenie Boca a fost mai redus decât în lunile de vară, însă câteva sute de maşini au ocupat, de la primele ore ale dimineţii parcarea din faţa mănăstirii şi marginile şoselei Silvaşul de Sus – Mănăstirea Prislop.

Din cauza aglomeraţiei, s-au format cozi de peste un kilometru de autoturisme parcate, iar poliţiştii le-au indicat şoferilor să îşi lase maşinile până aproape de satul Silvaşul de Sus şi să îşi continue drumul spre mănăstire, pe jos, mai scrie sursa citată.

 

Situația COVID-19 din 6 septembrie

Până astăzi, 6 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

40.307 pacienți au fost declarați vindecați și 12.228 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.150 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până duminică, 6 septembrie, 3.893 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Nu rata: Restricții noi pentru românii care vor să meargă în Italia. Regulile care vor intra in vigoare de luni

În intervalul 05.09.2020 (10:00) – 06.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 43 de decese (24 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Timiș, Vrancea, Ilfov și București.