Inițiativă fără precedent în cazurile de agresiune sexuală. S-a deschis Centrul Pilot de Criză pentru Situațiile de Viol!

Publicat: 26/11/2018 | 12:30

A fost lansat Centrul Pilot de Criză pentru Situațiile de Viol, un parteneriat al ANES și S.U.U.B în colaborare cu Primăria Sectorului 5. Centrul Pilot este creat în vederea asigurării eficiente și rapide a examinării medicale și medico-legale, asistenței post-traumatice și consilierii victimele violenței sexuale, care se pot prezenta direct la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul S.U.U.B. ori sunt referite sau, după caz, însoțite la aceasta, de către organele de poliție sau de către Serviciul de Ambulanță.  (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!)

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a fost prezent la eveniment și vă prezintă primele informații referitoare la Centrul Pilot de Criză pentru Situațiile de Viol. În situația în care victima optează pentru declararea cazului de viol, medicul o va informa asupra procedurilor necesare de urmat. Prin intermediul acestei colaborări inter-institutionale, victimele violenței sexuale și nu numai primesc îngrijirea medicală necesară, consiliere psihologică, găzduire și, nu în ultimul rând, protecție.

(CITEȘTE ȘI: IUBITA UNUI BOGATAS IMPLICAT IN DOSARUL DE PROXENETISM S-A SINUCIS)

Printre cei care s-au aflat alături de Adriana Nica, manager al Spitalului Universitar București la lansarea proiectului pilot s-au aflat Grațiela Drăghici, șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Daniel Florea – primarul sectorului 5 și Dan Dumitrescu – secretar de stat in Ministerul Sănătății.  (Angajează-te și câștiga 10.000$ lunar!) 

Grațiela Drăghici, șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați

Declarațiile Adrianei Nica – managerul Spitalului Universitar București – înainte de eveniment: ”O astfel de agresiune reprezintă un impact major!”

Adriana Nica, manager al Spitalului Universitar București, a insistat asupra ideii că un astfel de Centru Pilot de Criză pentru Situațiile de Viol era necesar și va fi foarte util. Femeile agresate vor fi consiliate psihologic și vor primi, imediat, asistența medicală necesară. (Studio de videochat București oferă salariu garantat!) Mai mult, colaborarea permanentă între toate instituțiile implicate în acest proiect va fi benefică și va avea ca rezultat o gestionare rapidă și eficientă a unor astfel de situații.   (Cel mai bun studio de videochat din București face angajări) 

”Multe instituții sunt împreună în implementarea acestui proiect. Ministerul Sănătății, Insitutul Național de Medicină Legală, Poliția Română etc. Este primul proiect-pilot și înțeleg că acest proiect trebuie să fie implementat în cel puțin zece alte centre. Despre circuitul pacientei o să discute, pe larg, colegii mei, pentru că fiecare instituție din acest parteneriat este astăzi prezentă aici. În cadrul lansării vă vom spune exact care este parcursul unei paciente care se prezintă la spital, fie agresată, fie violată. Spitalul Universitar acordă prima asistență medicală acestor femei care se află într-o asemenea situație. Easte primul centru în care pacienta vine și cere un ajutor. Iar de aici lucrurile vor fi mult mai simplu de urmat, femeile sunt încurajate să depună plângere împotriva celor care fac astfel de acte de violență. Se acordă îngrijire psihologică pentru fiecare dintre femeile agresate, pentru că o astfel de agresiune reprezintă un impact major. Spitalul Universitar București este prezent în viața socială și este normal, fiindcă, așa cum am spus anterior, spitalul este primul centru unde pacienții și victimele vin și solicită ajutor”, a declarat Adriana Nica.

(CITEȘTE ȘI: ÎNDRĂGITUL CÂNTĂREȚ RAOUL ARE O CONDAMNARE CU SUSPENDARE, IAR ACUM…)

Dan Dumitrescu – secretar de stat în Ministerul Sănătății
Citește și...