Inițiativă inedită în Buzău! Săli de clasă sunt amenajate în trei parcuri pentru a găzdui ore în aer liber

Autor:
Publicat: 27/05/2020 | 21:43
Inițiativă inedită în Buzău! Săli de clasă sunt amenajate în trei parcuri pentru a găzdui ore în aer liber

Epidemia de coronavirus a sistat activitățile sistemul de învățământ. De mai bine de două luni, elevii nu au mai mers la școală. Aceștia au rămas acasă și au participat la cursuri online. Însă, acum elevii se reîntorc în școli pentru a se pregătit pentru examenele de final de an.

În acest context, autoritățile din Buzău au venit cu o idee inedită, pentru a asigura un mediu cât mai potrivit pentru elevi, care să respecte toate măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Așa că, s-a decis amenajarea unor săli de clasă în trei parcuri pentru ca elevii să poată studia în aer liber.

Ideea le-a venit oficialilor, după ce câțiva profesori au fost în Finlanda și au văzut cum se desfășoară acolo orele în aer liber, iar astfel elevii pot păstra distanța socială. (CITEȘTE ȘI: OPT SITUAȚII ÎN CARE MEDIILE ELEVILOR POT FI ÎNCHEIATE. ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL MINISTERULUI EDUCAȚIEI)

„Elevii de liceu să facă ore în aer liber, bineînțeles, cu respectarea distanței sociale și a regulilor de igienă, cu tot ce trebuie în această perioada”, a declarat Florina Stoian, inspector școlar.

Cum se vor desfășura orele în aer liber

Conform inițiativei autorităților, orele se vor ține în trei parcuri, iar mobilierul va fi confecţionat din stejari uscaţi, iar între fiecare elev va fi o distanță de doi metri, pentru a putea fi respectate toate măsurile de protecție. (VEZI ȘI: CUM SE VA ÎNCHIDE SITUAŢIA ŞCOLARĂ A ELEVILOR PE SEMESTRUL AL DOILEA! NOUA METODĂ A FOST PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL)

 „Adevărate săli de clasă în aer liber, unde se practică învățare la fizică, chimie șamd, dar și aplicații pentru că aici vom avea terenuri amenajate pentru legumicultură, floricultură, vom avea o casă a pescarilor, microferme”, a declarat Constantin Toma, primar orașului Buzău.

A început pregătirea elevilor din ani terminali pentru examenele finale. Întoarcerea la școală este opțională, se prezintă doar elevii ai căror părinți au semnat o declarați pe proprie răspundere.