Ioana Tufaru este disperată fiindcă măștile de protecție împotriva coronavirusului devin obligatorii: ”Le vinzi? Cumpăr….”

Publicat: 24/04/2020 | 12:13
Ioana Tufaru este disperată fiindcă măștile de protecție împotriva coronavirusului devin obligatorii: ”Le vinzi? Cumpăr….”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că – după data de 15 mai – măștile de protecție vor fi obligatorii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, iar foarte mulți români s-au întrebat dacă aceste măști vor putea fi procurate cu ușurință, ținând cont de faptul că nici acum nu se găsesc prea ușor. 

Ioana Tufaru mai are o grijă în plus, în astfel de condiții, după ce a spus că trece prin momente dificile fiindcă soțul ei se află în șomaj tehnic. Acum se întreabă dacă va avea de unde să își procure măști de protecție, iar una dintre prietenele sale sale a postat pe pagina de socializare un anunț din care reiese că se va apuca să confecționeze măști fiindcă nu a găsit în farmacii.  „M-am apucat de confecționat măști! În farmacii nu am găsit… Măști albe din bumbac, etno, fashion, personalizate pentru copii… Aveam mașină de cusut, așa că am pus și copiii la treabă și le place foarte mult! Handmade work!”, a postat Ileana Olteanu  -actriță la Teatrul Național – pe pagina de Facebook.

Iar Ioana Tufaru a prins informația din zbor. „Aș avea și eu nevoie! Le vinzi? Cumpăr….”. „Încă nu vând”, a răspuns Ileana Olteanu. “Când vinzi să mă anunți și pe mine, te rog! Vorbesc serios!”, a insistat Ioana Tufaru în mediul online.

(CITEȘTE ȘI: IOANA TUFARU, FIICA ANDEI CĂLUGĂREANU, MESAJ EMOȚIONAT ÎN MEDIUL ONLINE. CE A FĂCUT FIUL EI, CHIAR PE 1 MARTIE: ”CA SĂ FIE CLAR…”)

”Încercăm să avem măcar strictul necesar”

Soțul Ioanei Tufaru se află în șomaj tehnic, în această perioadă, iar ea spune că viața familiei este una destul de grea. Partenerul de viață nu mai primește decât 1.000 de lei, iar ajutorul social pe care îl primește Ioana nu oferă garanția unui trai îndestulat. Însă spune că reușesc să se descurce și nu își pierde speranța, cu atât mai mult cu cât și alți oameni se află în situații dificile din cauza crizei medicale care afectează întreaga societate, la toate nivelurile. ”Suntem la limită cu banii. Ne descurcăm greu trei persoane. Soțul e în șomaj tehnic, mai ia doar 1.000 de lei. Eu am ajutorul, dar tot e greu. Încercăm să avem măcar strictul necesar. Făină, pâine, legume avem în principiu, dar ne-ar mai fi necesare și alte lucruri. De Paște am înroșit câteva ouă și am făcut niște sarmale. Ai mei nu prea mănâncă cozonac și pască, așa că am luat altceva care să ne ajungă”, a mărturisit Ioana Tufaru pentru Click!.

Decretarea stării de urgență în România, din cauza crizei coronavirusului, a afectat-o suplimentar pe Ioana Tufaru, și asta pentru că, în perioada normală, ajutor de la câțiva prieteni de la teatru. Numai că acum, oamenii fiind obligați să rămână în izolare la domicilii, acel ”ajutor important” nu mai poate veni. ”Nici prietenii de la teatru nu mă pot ajuta pentru că sunt izolați. Era foarte important ajutorul lor. Dar uite, nu mai putem ieși din case. Nici eu nu am mai ieșit. Băiețelul nu prea înțelege de ce nu ieșim. S-a plictisit, pentru un copil e greu într-o garsonieră. Ne tot jucăm cu el. Eu ies o dată pe săptămână pentru cumpărături, în rest stau cu Alexandru, care îmi este un real ajutor. Este cuminte, mă ajută și el când fac treabă”, a mai spus Ioana Tufaru.

(VEZI ȘI AICI: IOANA TUFARU S-A MĂRITAT ASTĂZI! CE ROCHIE A PURTAT, DUPĂ CE A SLĂBIT 75 DE KILOGRAME. FOTO)