Ion Dolănescu a bătut-o pe Maria Ciobanu când erau soţ şi soţie

Publicat: 12/01/2019 | 11:04

Viața superbă, presărată însă și de multe cumpene, a Mariei Ciobanu i-ar putea inspira pe scenariștii noștri. “Ciocârlia muzicii populare românești”, așa cum a fost supranumită cântăreața, nu a avut noroc în dragoste, iar în perioada care a urmat după divorțul de Ion Dolănescu, ea a avut gânduri negre, suicidare, pentru că fiul său era departe de ea. Mai mult, într-un interviu de excepție, artista de muzică populară a mărturisit că a fost bătută de regretatul cântăreț Ion Dolănescu în timpul mariajului. În prezent, ea este căsătorită cu fostul baschetbalist, Mircea Cîmpeanu, alături de care locuiește în Los Angeles.

Citește și: Ionuț Dolănescu, reacție dură după ce s-a spus că Maria Ciobanu e grav bolnavă: “Nu mor caii când vor câinii”

Ion Dolănescu a bătut-o pe Maria Ciobanu când erau soţ şi soţie

Ion Dolănescu și Maria Ciobanu s-au cunoscut la sfârșitul anilor ’60 și au înregistrat împreună mai multe piese. La acea vreme, artistul își dorea o relație cu aceasta, deși ea era căsătorită. De altfel, până să devină soția îndrăgitului cântăreț de muzică populară, talentata artistă a fost căsătorită de patru ori. Maria Ciobanu s-a căsătorit prima dată cu un polițist pe când avea 16 ani. Căsnicia lor nu a durat, iar după un timp, s-au separat și, ulterior, artista și-a pus pirostiile cu un violonist. După doi ani de la nuntă, Maria Ciobanu l-a înlocuit cu un tractorist, care i-a devenit al treilea soţ. Acestuia din urmă, cântăreața i-a dăruit o fată: pe Leontina.

Anii au trecut, iar Maria Ciobanu a decis să vină la București ca să își încerce norocul în muzică, însă, i s-au pus beţe în roate. Piedicile de tot felul nu au descurajat-o, dimpotrivă, ea a luptat până când a devenit angajată la ‘Ansamblului Ciocârlia’. La scurt timp după această reușită, ea a introdus divorţ şi s-a măritat cu Florentin Burnea, care cânta la fluier. Cei doi au devenit părinții unei fete: Camelia. Din nefericire, nici această căsătorie nu i-a adus fericirea după care tânjea.

Ion Dolănescu avea 27 de ani când a fost cucerit de frumusețea și talentul Mariei Ciobanu, deși era căsătorit de patru ani cu Iustina Băluţeanu, a treia lui nevastă. În august 1971, Maria Ciobanu şi Ion Dolănescu au făcut nunta şi toată suflarea din Perşinari a mers să-i vadă. Iar la un an de la nuntă s-a născut fiul lor: Ionuț Dolănescu.

“Era militar în termen. Iar eu eram deja o vedetă. S-a îndrăgostit de mine şi, timp de trei ani, mi-a făcut curte. M-a prins şi pe mine dragostea. Păcat că dragostea lui a durat atât de puţin… Eu n-am vrut să joc la nuntă. Ce rost avea, dacă noi nu ne cununasem? M-a bodogănit şi mi-a zis că, dacă nu vin, îşi găseşte altă nevastă”, a dezvăluit Maria Ciobanu într-un interviu acordat pentru “Jurnalul naţional”.

“Îmi plăcea să mă protejeze, ca pe un copil. Aşa ar trebui să procedeze orice femeie cu bărbatul ei. Îi spuneam să-mi facă un ceai şi ea zicea repede: «Eu sunt Maria Ciobanu!». «Şi eu, Ion Dolănescu! Şi, ce-i cu asta?»… Acum pot spune că nu mi-e indiferentă. Dar o singură dată ierţi o femeie”, a declarat Ion Dolănescu, conform sursei citată.

Căsnicia alături de Ion Dolănescu a devenit un coșmar pentru Maria Ciobanu, astfel că ea a decis să pună punct, deși, asta a însemnat să renunțe la fiul pe care i l-a dăruit acestuia, în urma unui proces. După mulți ani de la divorț, artista a mărturisit că a fost agresată de Ion Dolănescu.

“Niciodată n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească. Nu le doresc nici duşmanilor duşmanilor mei să treaca prin ce-am trecut eu. Am suferit foarte mult. L-am divinizat pe Ion Dolănescu. Cum să mai ţin acum la omul care mi-a luat copilul? Dumnezeu e mare şi ne iartă pe toţi”, a povestit Maria Ciobanu.

Citește și...