Italienii nu vor să-l mai ”restituie” românilor pe mafiotul Nicola Inquieto!

Autor:
Publicat: 22/09/2019 | 22:45

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, detalii de ultimă oră legate de Nicola Inquieto, italianul care a fost reținut la Pitești, în primăvara acestui an, fiind ulterior extrădat în Italia. După ce, la sfârșitul anului trecut, magistrații au dispus prelungirea predării lui temporare către autoritățile italiene, cu încă șase luni, italienii nu vor să-l mai ”restituie” românilor pe temutul mafiot.

Judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au dat decizia: „Admite cererea autorităților judiciare italiene, respectiv TRIBUNALUL NAPOLI NORD, I SECȚIUNE PENALA – COLEGIUL A – ITALIA și dispune prelungirea predării temporare a persoanei solicitate INQUIETO NICOLA, pe o perioadă de încă 90 de zile, calculată de la data de 25.07.2019, până la data de 22 octombrie 2019, inclusiv.

Prelungirea ce se acordă se va supune acelorași condiții precum cele ce au stat la baza acordului inițial încheiat cu autoritățile italiene. Conform art.274 alin. 1 Cod procedura penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru persoana solicitată, în suma de 313 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiției. Cu contestație, în termen de 5 zile de la pronunțare”.

Pe 1 octombrie, se judecă însă cererea prin care autoritățile române cer extrădarea lui Nicola Inquieto în România. (Citește și: Dezvăluiri-bombă! Mafiotul extrădat din România spărgea bani în ”cuiburile” de prostituție din Pitești)

Nicola Inquieto și soția sa au fost executați silit

În urmă cu câțiva ani, Nicola Inquieto și soția sa, Ioana Andreea, au contractat un credit de la o cunoscută bancă din România, OTP BANK. Din câte se pare, mafiotul italian acuzat că se ocupa cu spălarea de bani pentru renumita grupare mafiotă Zagaria, nu a restituit creditul, iar banca l-a acționat în judecată. După doar două termene, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat câștig de cauză băncii și au admis încuvințarea executării silite.

”Admite cererea formulată de către BEJ ….. . pentru creditorul … Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac”, se arată în decizia magistraților de la Judecătoria Pitești. (VEZI AICI: S-a strâns lațul în jurul mafiotului refugiat în România! Judecătorii l-au obligat pe italian să…)

Cine este italianul Nicola Inquieto

Anchetatorii italieni, împreună cu lucrători de la DIICOT şi Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate au descins, în primăvara anului 2018, la reşedinţa omului de afaceri italian stabilit de aproximativ 14 ani în Argeş. El este bănuit că a comis mai multe infracţiuni economice, printre care spălare de bani pentru gruparea mafiotă Zagaria.

Ofiţerii Direcţiei Italiane Antimafia au ajuns la Piteşti cu un mandat de arestare european pe numele lui Nicola Inquieto, în vârstă de 44 de ani. Bărbatul, care s-a stabilit în România în 2004 și este căsătorit cu o româncă, are afaceri de milioane de euro în Argeş, în principal în domeniul imobiliar.

El a construit circa 400 de apartamente în Piteşti şi deţine unul dintre cele mai moderne centre SPA din ţară. Afacerile lui Inquieto ar fi avut drept scop finanţarea clanului mafiot Zagaria şi sprijinirea membrilor grupării aflaţi în închisoare, susțin anchetatorii italieni.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)