Japonia, lovită de ploi torențiale! Sunt 50 de morți, iar peste 1.3 milioane de persoane au primit ordin de evacuare

Publicat: 07/07/2020 | 11:37
Japonia, lovită de ploi torențiale! Sunt 50 de morți, iar peste 1.3 milioane de persoane au primit ordin de evacuare

Japonia, lovită de ploi torențiale! Sunt 50 de morți, iar peste 1.3 milioane de persoane au primit ordin de evacuare. Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis o alertă de ploi abundente.

Bilanțul deceselor a ajuns la 50, după ce trupul neînsuflețit al unei femei de 87 de ani a fost descoperit în casa sa inundată din oraşul Omuta luni seara, potrivit agenţiei de presă Kyodo.

Două centre de evacuare temporară din oraş, în care fuseseră găzduite circa 200 de persoane, au fost inundate. (CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU RAFILA, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNII CARE MERG LA MARE. CARE SUNT LOCURILE DE UNDE NU SE POT INFECTA CU CORONAVIRUS. “DEPINDE CE FACI ACOLO!”)

Alertă de ploi abundente

Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis o alertă de ploi abundente vizând prefecturile Saga, Nagasaki şi Fukuoka de pe insula Kyushu luni şi i-a avertizat pe locuitori să fie în „alertă maximă”.

Se preconizează că un front ploios sezonier va continua să aducă precipitaţii abundente asupra insulei Kyushu şi a altor părţi ale ţării şi marţi, inclusiv în zonele afectate de inundaţii din prefectura Kumamoto (Kyushu), potrivit agenţiei.

565 de şcoli au fost închise temporar marţi în nouă prefecturi japoneze, printre care şi Hiroshima şi Shizuoka. (VEZI ȘI: PROGNOZA METEO PENTRU PERIOADA 6-19 IULIE. VREMEA SE RĂCEŞTE ÎN APROAPE TOATĂ ŢARA)