Acasă » Exclusiv » Judecătorii au luat decizia! Ce se întâmplă cu teroristul care a plănuit atentatul de la Iași

Judecătorii au luat decizia! Ce se întâmplă cu teroristul care a plănuit atentatul de la Iași

De: I.D. 24/08/2019 | 22:50

Anul 2013, luna iulie. Un număr de patru cadre și 41 de studenți se aflau într-o sală de curs a Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași. Studenții susțineau examenul de licență, iar un individ – purtând un rucsac – a pătruns în sala de examen și a amenințat că îi va arunca în aer pe toți cei prezenți. Bineînțeles,cei  45 de oameni au rămas înmărmuriți, iar teroristul a încercat să își ducă la îndeplinire planul criminal. Oliver Stan, cunoscut acum sub numele de ”Teroristul de la Iași”, se află – în prezent – internat la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță „Padureni-Grajduri”, județul Iași. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă oferă ultimele informații legate de cererea de eliberare formulată de bărbatul care a oferit anchetatorilor explicații halucinante despre atentatul pe care plănuise să îl comită. (CITEŞTE ŞI: ISTORIA CELOR MAI SÂNGEROASE ATENTATE TERORISTE DIN ROMÂNIA)

Oliver Stan a intrat în sala de curs a Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași ”pregătit” pentru un adevărat măcel. Avea un proiectil de război – de dimensiunea unui pet de 1,5 litri – în jurul căruia a improvizat un trepied. Trepiedul respectiv era prevăzut cu un cui al cărui rol era să percuteze capsa proiectilului. Dar ”atentatorul” nu s-a mulțumit doar cu atât. Oliver Stan avea asupra lui și un bidon cu cinci litri de benzină, pentru ca efectele să fie devastatoare.

Internat de nouă ori în Spitalul de Psihiatrie, Oliver Stan a declarat că are viziuni cu Dumnezeu

Cu rucsacul în spate, Oliver Stan a început să strige că va detona o bombă, solicitând să vină polițiștii. Din fericire pentru toți cei prezenți, chiar dacă ”Teroristul de la Iași” a încercat să își ducă la îndeplinire ”planul”, capsa detonatoare era folosită, iar obuzul respectiv nu a explodat. S-a produs, însă, o mică explozie la dispozitivul de declanşare. Oliver Stan a fost imobilizat de doi dintre studenții prezenți, iar ulterior a ajuns pe mâna polițiștilor. (NU RATA: A INTRAT CU O BOMBĂ ÎN UNIVERSITATE, IAR ACUM… CE PLAN ŞI-A FĂCUT TERORISTUL DE LA IAŞI ÎN REZERVA LUI DE LA PSIHIATRIE)

În fața anchetatorilor, Oliver Stan a oferit răspunsuri de-a dreptul șocante, unul dintre acestea fiind că însuși Dumnezeu i-a ”poruncit” să comită ”atentatul” de la Universitatea Tehnică din Iași. Trebuie menționat că – înainte de acest atac – Oliver Stan mai fusese internat de nouă ori în Spitalul de Psihiatrie. ”Teroristul din Iași” este bolnav de schizofrenie paranoidă şi, la un moment dat, a locuit într-o grotă din localitatea suceveană Cârlibaba.

Oliver Stan a declarat, în repetate rânduri, că are viziuni despre Dumnezeu și nu și-a recunoscut boala gravă de care suferă decât într-o scrisoare trimisă… președintelui României. De fapt, anchetatorii au ajuns la concluzia – după patru expertize psihiatrice – că Oliver Stan nu a avut discernământ atunci când a dorit să arunce în aer studenții și profesorii de la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași. (VEZI ȘI: OLIVER STAN, TERORISTUL CU BOMBĂ DE LA UNIVERSITATEA DIN IAȘI, LA UN PAS DE LIBERTATE)

“Din rezultatele preliminarii primite de noi rezultă că bărbatul nu a avut discernământ. Potrivit legislaţiei, am propus instanţei internarea medicală într-un centru de specialitate”, a precizat, la momentul resepectiv, procurorul Daniel Horodniceanu – şeful DIICOT Iaşi.

Oliver Stan a declarat că este ”Trimisul lui Dumnezeu” și că Dumnezeu i-a poruncit să comită atentatul

”Mă numesc Stan Oliver, am 40 ani şi arăt că Iisus”

În luna ianuarie a anului 2013, Oliver Stan – supranumit și ”Geniul care și-a ieșit din minți” – a postat pe un forum o scrisoare către președintele de atunci al României, Traian Băsescu. Bărbatul își recunoștea boala, în respectiva scrisoare, însă propunea și ”soluții” pentru ca România scape de șomaj, de datorie externă etc.

”Mă numesc Stan Oliver, am 40 ani şi arăt că Iisus. (…) Da, sînt bolnav psihic, diagnosticat cu schizofrenia paranoidă, vorbesc cu Dumnezeu şi această soluţie e de la Dumnezeu, dar pînă şi psihiatrii recunosc că sînt un om de o inteligenţă extraordinară. Deci sînt nebun, da e adevărat, dar sînt foarte deştept. (…) Bonus, Dumnezeul meu a promis că dacă colaboraţi cu El atunci va plăti El Însuşi personal datoriile externe ale României. Fiindcă dacă miracolul acela funcţionează atunci această structură s-ar aplica apoi în toată lumea, şi Dumnezeu vă oferă deschiderea unui cont al Lui personal în care oamenii din toată planeta ar putea dona bani direct în contul lui Dumnezeu, şi din contul acesta s-ar putea plăti datoriile externe ale României în cîţiva ani dacă miracolul funcţionează… (…) Aş solicita şi eu 1% din acel cont fiindcă sînt singurul care poate face acel miracol să funcţioneze, sînt singurul care poate umple un astfel de cont cu miliarde de euro”, scria Oliver Stan, printre multe alte ”idei geniale”, la vremea respectivă. (CITEȘTE ȘI: POSIBIL ATENTAT LA METROUL DIN BUCUREȘTI, DEJUCAT DE PROCURORI. ”FAC KAMIKAZE ȘI TĂCEM CU TOȚII”)

Un sentiment de posedare a adevărului absolut sau a soluţiei unice la problemele lumii

Pe parcursul a patru întâlniri cu Oliver Stan, medicii au stabilit că ”Teroristul din Iași” are un coeficient de inteligență cu mult peste medie (120), cumpărându-i și o carte publicată de el, pentru suma de 50 de lei. Volumul respectiv – intitulat ,,Prima mea luptă” – a contribuit la realizarea profilului lui Oliver Stan.

 ”L-am întrebat cât să-i dau pe carte, deoarece o voiam, pentru a citi și a înțelege mult mai bine trăirile pe care le are bolnavul. S-a rușinat și, după insistențe, a spus 50 de lei, pe care i-am dat. A dat și un autograf și a scris «prima mea carte vândută»”, a declarat prof. dr. Călin Scripcaru, medic legist și membru în Comisia de Expertiză. (NU RATA: ATAC TERORIST ÎNTR-O BISERICĂ CREȘTINĂ. MAI MULȚI MORȚI, PRINTRE CARE ȘI PREOTUL)

Schizofrenia paranoidă – boala cu care a fost diagnosticat Oliver Stan – este cel mai comun tip de schizofrenie. Este caracterizată prin halucinaţii, care presupun – de obicei – o anumită formă de ameninţare sau de conspiraţie, cum ar fi comploturi secrete în vederea controlării creierului oamenilor prin transmisii radio. Un schizofrenic paranoic poate crede că o forţă extraterestră îi controlează gândurile. De asemenea, frecvente în schizofrenia paranoidă sunt senzaţia de măreţie, un sentiment de posedare a adevărului absolut sau a soluţiei unice la problemele lumii. Schizofrenicul paranoic nu are, de obicei, manifestările plate sau neadecvate ale unui schizofrenic dezorganizat şi poate părea o persoană inteligentă care vrea să aibă o conversaţie aprinsă, sinceră, asupra unor subiecte care se întâmplă să fie foarte ciudate şi de necrezut.

Ce face ”Trimisul lui Dumnezeu” în Spitalul de Psihiatrie

Conform informațiilor obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, Oliver Stan este un adevărat cinefil. Stă în camera de la Spitalul de Psihiatrie unde este internat și urmărește… filme de acțiune. Conform surselor noastre, filmele din seria ”Rambo” sunt preferatele sale, iar Silvester Stallone este actorul favorit al lui Oliver Stan. Dar ”Teroristul din Iași” are și alți idoli ai marelui ecran – Jean Claude Van-Damme și Arnold Schwarzenegger. Cei care îl supraveghează spun că – atunci când se uită la astfel de pelicule – Oliver Stan este foarte liniștit. Oliver Stan a mai solicitat foi și pix, menționând că dorește să își aștearnă gândurile pe hârtie. În ceea ce privește comportamentul său cotidian, surse medicale au declarat că Oliver Stan nu a creat probleme și că insistă în a spune, permanent, că s-a vindecat.

În ceea ce privește tentativa de a arunca 45 de oameni în aer, bărbatul a rămas fidel aceleiași idei pe care a transmis-o de fiecare dată. Afirmă că a fost purtătorul unui… mesaj de la Dumnezeu și că nu este nebun. Atentatorul transmite că doar Dumnezeu îl înțelege și că există o legătură cu totul specială între el și divinitate. (CITEȘTE ȘI: DECIZIA JUDECATORILOR CU PRIVIRE LA BARBATUL CARE A VRUT SA ARUNCE IN AER UNIVERSITATEA DIN IASI! SE CREDEA TRIMISUL LUI DUMNEZEU!)

Lui Oliver Stan îi plac filmele de acțiune. Îi are ca idoli pe Silvester Stallone și Jean-Claude Van Damme

Decizie de ultimă oră a magistraților în cazul ”Teroristului din Iași”

În ședința publică din data de 21 august 2019, completul de judecată care a analizat cererea de eliberare condiționată a lui Oliver Stan a hotărât ca acesta să rămână internat. (NU RATA: TERORISTUL DIN POPEȘTI-LEORDENI PLĂNUIA UN ATENTAT SÂNGEROS ÎN METROUL DIN CAPITALĂ: ”FAC KAMIKAZE ȘI TĂCEM CU TOȚII!”)

”În baza dispozițiilor art. 571 alin. (2) Cod de procedura penală, admite sesizarea formulată de judecătorul delegat la Compartimentul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Iași, de verificare a măsurii de siguranță a internării medicale a bolnavului Stan Oliver Florin, în prezent internat în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță «Pădureni-Grajduri», jud. Iași.

MENȚINE MĂSURA DE SIGURANȚĂ A INTERNĂRII MEDICALE, prevăzută de art. 110 Cod penal, dispusă față de bolnavul Stan Oliver Florin prin sentința penală nr. 183/10.10.2013, pronunțată de Curtea de Apel Iași, rămasă definitivă prin nerecurare la data de 25.10.2013. (…) Pronunțată în ședința publică, astăzi, 21.08.2019”, este decizia de ultimă oră a magistraților în cazul lui Oliver Stan, ”Teroristul din Iași”. (VEZI ȘI AICI: AM AFLAT CE SCRIE ÎN DOSARUL CELUI MAI CUNOSCUT TERORIST AL ROMÂNIEI)

Oliver Stan are dreptul să conteste această decizie în termen de trei zile de la comunicare. ”Trimisul lui Dumnezeu” continuă să susțină că s-a vindecat, solicită întreruperea tratamentului medical și spune că vrea să devină ”om liber”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Elena Mateescu anunță cum va fi vremea în minivacanța 1 Mai – Paște! Ce ne așteaptă, de fapt
Elena Mateescu anunță cum va fi vremea în minivacanța 1 Mai – Paște! Ce ne...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva toate problemele
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”
Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Dana Roba, atacată dur de tatăl lui Daniel Balaciu: ,, Mi-a vorbit foarte urât și m-a amenințat”. Ce a rugat-o fosta soacră pe vedetă
Dana Roba, atacată dur de tatăl lui Daniel Balaciu: ,, Mi-a vorbit foarte urât și...
Tragedie în România! A MURIT
Tragedie în România! A MURIT
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei care vor să pună masă musculară
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei...
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele:  “Am găsit arsen, plumb și mercur”
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am găsit arsen,...
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Rezervația unică în Europa care se află în România. Este situată într-un peisaj de vis, în apropiere de un castel
Rezervația unică în Europa care se află în România. Este situată într-un peisaj de vis,...
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok....
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
Boala gravă de care a suferit Oana Lis, în timp ce trebuia să aibă grijă de soțul ei: „În viață nu e totul roz”
Boala gravă de care a suferit Oana Lis, în timp ce trebuia să aibă grijă...
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște 2024. E păcat să faci asta în Săptămâna Patimilor
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii