Judecătorii au luat decizia! Ce se întâmplă cu teroristul care a plănuit atentatul de la Iași

Autor: I.D.
Publicat: 24/08/2019 | 22:50

Anul 2013, luna iulie. Un număr de patru cadre și 41 de studenți se aflau într-o sală de curs a Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași. Studenții susțineau examenul de licență, iar un individ – purtând un rucsac – a pătruns în sala de examen și a amenințat că îi va arunca în aer pe toți cei prezenți. Bineînțeles,cei  45 de oameni au rămas înmărmuriți, iar teroristul a încercat să își ducă la îndeplinire planul criminal. Oliver Stan, cunoscut acum sub numele de ”Teroristul de la Iași”, se află – în prezent – internat la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță „Padureni-Grajduri”, județul Iași. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă oferă ultimele informații legate de cererea de eliberare formulată de bărbatul care a oferit anchetatorilor explicații halucinante despre atentatul pe care plănuise să îl comită. (CITEŞTE ŞI: ISTORIA CELOR MAI SÂNGEROASE ATENTATE TERORISTE DIN ROMÂNIA)

Oliver Stan a intrat în sala de curs a Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași ”pregătit” pentru un adevărat măcel. Avea un proiectil de război – de dimensiunea unui pet de 1,5 litri – în jurul căruia a improvizat un trepied. Trepiedul respectiv era prevăzut cu un cui al cărui rol era să percuteze capsa proiectilului. Dar ”atentatorul” nu s-a mulțumit doar cu atât. Oliver Stan avea asupra lui și un bidon cu cinci litri de benzină, pentru ca efectele să fie devastatoare.

Internat de nouă ori în Spitalul de Psihiatrie, Oliver Stan a declarat că are viziuni cu Dumnezeu

Cu rucsacul în spate, Oliver Stan a început să strige că va detona o bombă, solicitând să vină polițiștii. Din fericire pentru toți cei prezenți, chiar dacă ”Teroristul de la Iași” a încercat să își ducă la îndeplinire ”planul”, capsa detonatoare era folosită, iar obuzul respectiv nu a explodat. S-a produs, însă, o mică explozie la dispozitivul de declanşare. Oliver Stan a fost imobilizat de doi dintre studenții prezenți, iar ulterior a ajuns pe mâna polițiștilor. (NU RATA: A INTRAT CU O BOMBĂ ÎN UNIVERSITATE, IAR ACUM… CE PLAN ŞI-A FĂCUT TERORISTUL DE LA IAŞI ÎN REZERVA LUI DE LA PSIHIATRIE)

În fața anchetatorilor, Oliver Stan a oferit răspunsuri de-a dreptul șocante, unul dintre acestea fiind că însuși Dumnezeu i-a ”poruncit” să comită ”atentatul” de la Universitatea Tehnică din Iași. Trebuie menționat că – înainte de acest atac – Oliver Stan mai fusese internat de nouă ori în Spitalul de Psihiatrie. ”Teroristul din Iași” este bolnav de schizofrenie paranoidă şi, la un moment dat, a locuit într-o grotă din localitatea suceveană Cârlibaba.

Oliver Stan a declarat, în repetate rânduri, că are viziuni despre Dumnezeu și nu și-a recunoscut boala gravă de care suferă decât într-o scrisoare trimisă… președintelui României. De fapt, anchetatorii au ajuns la concluzia – după patru expertize psihiatrice – că Oliver Stan nu a avut discernământ atunci când a dorit să arunce în aer studenții și profesorii de la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași. (VEZI ȘI: OLIVER STAN, TERORISTUL CU BOMBĂ DE LA UNIVERSITATEA DIN IAȘI, LA UN PAS DE LIBERTATE)

“Din rezultatele preliminarii primite de noi rezultă că bărbatul nu a avut discernământ. Potrivit legislaţiei, am propus instanţei internarea medicală într-un centru de specialitate”, a precizat, la momentul resepectiv, procurorul Daniel Horodniceanu – şeful DIICOT Iaşi.

Oliver Stan a declarat că este ”Trimisul lui Dumnezeu” și că Dumnezeu i-a poruncit să comită atentatul

”Mă numesc Stan Oliver, am 40 ani şi arăt că Iisus”

În luna ianuarie a anului 2013, Oliver Stan – supranumit și ”Geniul care și-a ieșit din minți” – a postat pe un forum o scrisoare către președintele de atunci al României, Traian Băsescu. Bărbatul își recunoștea boala, în respectiva scrisoare, însă propunea și ”soluții” pentru ca România scape de șomaj, de datorie externă etc.

”Mă numesc Stan Oliver, am 40 ani şi arăt că Iisus. (…) Da, sînt bolnav psihic, diagnosticat cu schizofrenia paranoidă, vorbesc cu Dumnezeu şi această soluţie e de la Dumnezeu, dar pînă şi psihiatrii recunosc că sînt un om de o inteligenţă extraordinară. Deci sînt nebun, da e adevărat, dar sînt foarte deştept. (…) Bonus, Dumnezeul meu a promis că dacă colaboraţi cu El atunci va plăti El Însuşi personal datoriile externe ale României. Fiindcă dacă miracolul acela funcţionează atunci această structură s-ar aplica apoi în toată lumea, şi Dumnezeu vă oferă deschiderea unui cont al Lui personal în care oamenii din toată planeta ar putea dona bani direct în contul lui Dumnezeu, şi din contul acesta s-ar putea plăti datoriile externe ale României în cîţiva ani dacă miracolul funcţionează… (…) Aş solicita şi eu 1% din acel cont fiindcă sînt singurul care poate face acel miracol să funcţioneze, sînt singurul care poate umple un astfel de cont cu miliarde de euro”, scria Oliver Stan, printre multe alte ”idei geniale”, la vremea respectivă. (CITEȘTE ȘI: POSIBIL ATENTAT LA METROUL DIN BUCUREȘTI, DEJUCAT DE PROCURORI. ”FAC KAMIKAZE ȘI TĂCEM CU TOȚII”)

Un sentiment de posedare a adevărului absolut sau a soluţiei unice la problemele lumii

Pe parcursul a patru întâlniri cu Oliver Stan, medicii au stabilit că ”Teroristul din Iași” are un coeficient de inteligență cu mult peste medie (120), cumpărându-i și o carte publicată de el, pentru suma de 50 de lei. Volumul respectiv – intitulat ,,Prima mea luptă” – a contribuit la realizarea profilului lui Oliver Stan.

 ”L-am întrebat cât să-i dau pe carte, deoarece o voiam, pentru a citi și a înțelege mult mai bine trăirile pe care le are bolnavul. S-a rușinat și, după insistențe, a spus 50 de lei, pe care i-am dat. A dat și un autograf și a scris «prima mea carte vândută»”, a declarat prof. dr. Călin Scripcaru, medic legist și membru în Comisia de Expertiză. (NU RATA: ATAC TERORIST ÎNTR-O BISERICĂ CREȘTINĂ. MAI MULȚI MORȚI, PRINTRE CARE ȘI PREOTUL)

Schizofrenia paranoidă – boala cu care a fost diagnosticat Oliver Stan – este cel mai comun tip de schizofrenie. Este caracterizată prin halucinaţii, care presupun – de obicei – o anumită formă de ameninţare sau de conspiraţie, cum ar fi comploturi secrete în vederea controlării creierului oamenilor prin transmisii radio. Un schizofrenic paranoic poate crede că o forţă extraterestră îi controlează gândurile. De asemenea, frecvente în schizofrenia paranoidă sunt senzaţia de măreţie, un sentiment de posedare a adevărului absolut sau a soluţiei unice la problemele lumii. Schizofrenicul paranoic nu are, de obicei, manifestările plate sau neadecvate ale unui schizofrenic dezorganizat şi poate părea o persoană inteligentă care vrea să aibă o conversaţie aprinsă, sinceră, asupra unor subiecte care se întâmplă să fie foarte ciudate şi de necrezut.

Ce face ”Trimisul lui Dumnezeu” în Spitalul de Psihiatrie

Conform informațiilor obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, Oliver Stan este un adevărat cinefil. Stă în camera de la Spitalul de Psihiatrie unde este internat și urmărește… filme de acțiune. Conform surselor noastre, filmele din seria ”Rambo” sunt preferatele sale, iar Silvester Stallone este actorul favorit al lui Oliver Stan. Dar ”Teroristul din Iași” are și alți idoli ai marelui ecran – Jean Claude Van-Damme și Arnold Schwarzenegger. Cei care îl supraveghează spun că – atunci când se uită la astfel de pelicule – Oliver Stan este foarte liniștit. Oliver Stan a mai solicitat foi și pix, menționând că dorește să își aștearnă gândurile pe hârtie. În ceea ce privește comportamentul său cotidian, surse medicale au declarat că Oliver Stan nu a creat probleme și că insistă în a spune, permanent, că s-a vindecat.

În ceea ce privește tentativa de a arunca 45 de oameni în aer, bărbatul a rămas fidel aceleiași idei pe care a transmis-o de fiecare dată. Afirmă că a fost purtătorul unui… mesaj de la Dumnezeu și că nu este nebun. Atentatorul transmite că doar Dumnezeu îl înțelege și că există o legătură cu totul specială între el și divinitate. (CITEȘTE ȘI: DECIZIA JUDECATORILOR CU PRIVIRE LA BARBATUL CARE A VRUT SA ARUNCE IN AER UNIVERSITATEA DIN IASI! SE CREDEA TRIMISUL LUI DUMNEZEU!)

Lui Oliver Stan îi plac filmele de acțiune. Îi are ca idoli pe Silvester Stallone și Jean-Claude Van Damme

Decizie de ultimă oră a magistraților în cazul ”Teroristului din Iași”

În ședința publică din data de 21 august 2019, completul de judecată care a analizat cererea de eliberare condiționată a lui Oliver Stan a hotărât ca acesta să rămână internat. (NU RATA: TERORISTUL DIN POPEȘTI-LEORDENI PLĂNUIA UN ATENTAT SÂNGEROS ÎN METROUL DIN CAPITALĂ: ”FAC KAMIKAZE ȘI TĂCEM CU TOȚII!”)

”În baza dispozițiilor art. 571 alin. (2) Cod de procedura penală, admite sesizarea formulată de judecătorul delegat la Compartimentul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Iași, de verificare a măsurii de siguranță a internării medicale a bolnavului Stan Oliver Florin, în prezent internat în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță «Pădureni-Grajduri», jud. Iași.

MENȚINE MĂSURA DE SIGURANȚĂ A INTERNĂRII MEDICALE, prevăzută de art. 110 Cod penal, dispusă față de bolnavul Stan Oliver Florin prin sentința penală nr. 183/10.10.2013, pronunțată de Curtea de Apel Iași, rămasă definitivă prin nerecurare la data de 25.10.2013. (…) Pronunțată în ședința publică, astăzi, 21.08.2019”, este decizia de ultimă oră a magistraților în cazul lui Oliver Stan, ”Teroristul din Iași”. (VEZI ȘI AICI: AM AFLAT CE SCRIE ÎN DOSARUL CELUI MAI CUNOSCUT TERORIST AL ROMÂNIEI)

Oliver Stan are dreptul să conteste această decizie în termen de trei zile de la comunicare. ”Trimisul lui Dumnezeu” continuă să susțină că s-a vindecat, solicită întreruperea tratamentului medical și spune că vrea să devină ”om liber”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...