Klaus Iohannis, anunț vehement pentru toți românii! Ce se va întâmpla cu cei care nu respectă regulile impuse de autorități

Autor:
Publicat: 30/07/2020 | 17:13
Klaus Iohannis, anunț vehement pentru toți românii! Ce se va întâmpla cu cei care nu respectă regulile impuse de autorități

În contextul pandemiei de coronavirus din România și al numărului tot mai mare de persoane infectate, Klaus Iohannis le-a transmis tuturor un mesaj vehement. Șeful statului a punctat faptul că cine nu va respecta măsurile impuse de autorități va fi amendat. 

Klaus Iohannis a vorbit despre situația alarmantă în care se află România, din cauza pandemiei de COVID-19. Președintele nostru a tras un semnal de alarmă și a apelat din nou la gradul de responsabilitate al românilor și i-a sfătuit să fie mult mai atenți la măsurile impuse de autorități.

Pe de altă parte, Iohannis a punctat faptul că cei care nu vor respecta legea vor fi aspru amendați. 

„Noi, eu, Guvernul, autoritățile, suntem hotărâți să gestionăm și această criză, această nouă formă de criză. Am avut ieri și azi discuții și am convenit că este momentul să fim extrem de fermi, de aplicați! Dragi români, toate studiile sociologice arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează, poartă mască, păstrează distanță. Vă mulțumesc! Marea majoritate dintre voi a înțeles că avem nevoie de disciplină”, a declarat Iohannis.

”Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normale ca să putem stăpâni această boală, această pandemie. Știm ce avem de făcut. (…) Avem peste 800 de paturi pregătite pentru terapie intensivă, la momentul acesta deja jumătate sunt ocupate. Atenție: avem nevoie de măsuri foarte ferme! Mă bazez pe voi să respectați aceste norme!”, a mai zis Klaus Iohannis, despre cei care nu vor respecta normele impuse de autoritățile competente.

Pandemia oprește majorarea pensiilor și a alocațiilor

Klaus Iohannis a susţinut miercuri o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, după o ședință la care au luat parte mai mulți membri ai Guvernului. Președintele a vorbit despre situația delicată în care se află România din cauza epidemiei de coronavirus, dar și despre mărirea pensiilor și alocațiilor.

„Ne găsim într-o situație complicată nu doar epidemiologic, ci și economic și electoral. Noi ne dorim să creștem și alocațiile și pensiile, însă de la dorința sinceră la putința sinceră de multe ori e o cale mai lungă…

O creștere de 40% nu e posibilă, nu sunt banii. E rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor, nu putem să lăsăm categoria cea mai vulnerabilă să plătească integral costul recesiunii. Pensiile vor crește. Punct și clar. Cât va fi această creștere va calcula Guvernul”, a spus președintele.