Leo Iorga, condus pe ultimul drum! Imagini exclusive de la înmormântarea îndrăgitului cântăreț

Publicat: 05/11/2019 | 11:48

Leo Iorga a încetat din viață – sâmbătă, 2 noiembrie – la doar 54 de ani. Îndrăgitul cântăreț de muzică rock s-a luptat, ani de-a rândul, cu o boală incurabilă, iar organismul său nu a mai rezistat. Leo Iorga va fi înmormântat – astăzi, la ora 12.00 – la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Leo Iorga a fost depus, luni, la Casa Eliad (vis-a-vis de Biserica Sf. Mina), unde apropiaţii şi fanii au putut să îi aducă un ultim omagiu. Leo Iorga a fost unul dintre cei mai cunoscuţi solişti şi chitarişti rock din România, numele lui fiind legat mai ales de trupele Cargo şi Compact B, alături de care a lansat hituri care au rămas în memoria fanilor. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă – în exclusivitate – imagini de la înmormântarea lui Leo Iorga. (VEZI ȘI AICI: ULTIMELE IMAGINI CU LEO IORGA ÎN VIAȚĂ! MĂRTURII TULBURĂTOARE FĂCUTE DE PAULA, SOȚIA ARTISTULUI!)

UPDATE – 14:16Citește AICI Mesajele scrise pe coroanele depuse la capataiul lui Leo Iorga, de catre membrii trupelor Compact si Bere Gratis.

UPDATE: 13:10 România își ia adio de la Leo Iorga. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, transmite LIVE.

UPDATE 12: 55Vezi AICI cum și-a făcut apariția Connect-R la înmormântarea lui Leo Iorga! Ce a adus la căpătâiul cântărețului.

UPDATE: 12:52Holograf, rămas bun de la Leo Iorga: „Îmi pare rău că lupta nu a fost câştigată”. Vezi AICI imagini sfâșietoare.

UPDATE: 12:40Actorul Ovidiu Cuncea a venit îmbrăcat în preot la înmormantarea lui Leo Iorga! E de nerecunoscut acum! EXCLUSIV

Momente cumplite pentru familia cântărețului și pentru toți fanii săi. De-a lungul timpului, au existat unele semnale conform cărora Leo se simțea mai bine, iar lupta sa cu boala părea a înregistra și unele bătălii câștigate. Din nefericire, Leo Iorga s-a stins din viață, iar astăzi este condus pe ultimul drum de membri ai familiei și apropiați. Artistul și-a dorit să cânte, până în ultima clipă, iar soția sa i-a fost alături în ultimele clipe. Leo Iorga nu mai putea să meargă, în ultimele zile ale vieții, și nici nu mai mânca.

Născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, Leo Iorga a debutat ca toboşar în trupa Liceului „Ioan Slavici” din localitate. Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar din 1985 până în 1988 a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, Leo Iorga a devenit solistul trupei Cargo, după care – din 1988 până în 1996 – a fost solist al Compact B, formată după scindarea Compact. (CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TRUPUL LUI LEO IORGA! MESAJUL EMOȚIONANT POSTAT DE PAULA, SOȚIA ÎNDRĂGITULUI ARTIST)

Kempes, o altă mare voce a rockului din România, a venit pentru a-și conduce prietenul pe ultimul drum

”A fost o luptă foarte grea în toată perioada asta!”

Leo Iorga a murit, sâmbătă, după o lungă suferință. În urma sa, artistul a lăsat o familie îndurerată și apropiați care au sperat până în ultima clipă într-o minune. Fiul său, Paul Iorga, a făcut declarații sfâșietoare după moartea tatălui său. (VEZI ȘI AICI: CE AU GĂSIT MEDICII ÎN CORPUL LUI LEO IORGA! DE CE A MURIT, DE FAPT, ARTISTUL)

”Nu regret că n-am apucat să-mi iau ”La revedere!” de la tatăl meu pentru că ultima mea amintire cu el a fost foarte placută și cumva mi-am luat ”La revedere!” în cel mai plăcut mod. L-am lăsat să doarmă fericit când am plecat ultima oară din spital. A murit liniștit. Mă bucur că nu a mai suferit atât de mult pe cât o facea. A fost o luptă foarte grea în toată perioada asta. (…) Acum e linișit și nu mai are durerile respective și cu siguranța nu se va mai supăra pe tot felul de zvonuri ce se mai auzeau anterior”, a mărturisit Paul Iorga la ”Răi da Buni”.

Mai multe probleme de sănătate

În ultimii ani, Leo Iorga a avut mai multe probleme de sănătate. Astfel, în 2014, a fost operat pentru extirparea unei tumori cerebrale, iar, în 2011, a suferit o intervenție chirurgicală pentru eliminarea unei tumori canceroase la plămâni. Anul acesta, la începutul lunii februarie, Leo Iorga a primit vestea recidivării tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plămân rămas. (NU RATA: A MURIT LEO IORGA! SOȚIA ARTISTULUI A CONFIRMAT: „ESTE ADEVĂRAT! S-A INTAMPLAT TOTAL BRUSC, AM APUCAT SA-I…”)

„În 2011, Leo a fost supus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămân. Prima întrebare a lui Leo adresată medicului, dupa ce și-a revenit din anestezie, a fost «Când pot să cânt?». Și după șase luni a urcat pe scenă. Dar boala a recidivat, au apărut metastaze – la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân. A trecut prin multe intervenţii chirurgicale și le-a suportat cu încredere și curaj. A suportat stările chinuitoare date de chimioterapie, a încercat și varianta vaccinului cubanez, a făcut și imunoterapie. Dar nimic din toate astea nu l-a ținut departe de scena și de publicul care îl iubește. Poate că dragostea oamenilor (familie și fani) i-a dat forța de a merge mai departe și de a încerca pe propriul corp orice. Pentru că Leo vrea să cânte, el trăiește pentru și prin muzică: «Cât mă va ține Dumnezeu pe pământ vreau să cânt», spunea când nu era la tratament. Leo a fost mereu alături de cei care îl iubesc, adică pe scenă, în fața publicului, oriunde în țară cu medicamentele după el”, povesteau, în februarie iniţiatorii unei campanii de strângere fonduri pentru tratamentul artistului.