Liviu Dragnea vine cu noi acuzații din închisoare. Cine ar fi propus, de fapt, OUG 13: „Totul a început pe 28 februarie 2018…”

Publicat: 01/07/2020 | 20:31
Liviu Dragnea vine cu noi acuzații din închisoare. Cine ar fi propus, de fapt, OUG 13: „Totul a început pe 28 februarie 2018…”

Liviu Dragnea, fostul președinte PSD, în prezent încarcerat la penitenciarul Rahova, a lansat un atac direct, la adresa fostului premier al României, Viorica Dăncilă, aleasă în această funcție chiar de către el.

Fostul președinte al Camerei Deputaților a amintit că în timpul campaniei electorale din 2019 a fost „foarte nervos” în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale când Viorica Dăncilă spunea presei că nu ar semna o cerere de grațiere pentru fostul ei șef.

Citește și: Liviu Dragnea, declarații neașteptate despre PSD: “Nu are cum să mai aibă coerenţă”. Ce dezvăluiri a mai făcut fostul politician în cadrul interviului oferit din închisoare

„Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația, una-două nu-l voi grația. Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere pentru că eu sunt aici nevinovat”, a susținut Dragnea, la RealitateaPlus.

Tudorel Toader, luat și el la rost

Mai mult, Liviu Dragnea a „aruncat vina” pe Tudorel Toader (nr. fostul ministrul al Justiției) și Viorica Dăncilă cu privire la inițierea discuției despre o ordonanță care l-ar fi scăpat de pedeapsa cu închisoarea în spatele Vioricăi Dăncilă, declarându-se indignat de declarațiile recente făcute de Tudorel Toader și Viorica Dăncilă despre cum au fost presați de Dragnea să adopte un asemenea act normativ.

Nu rata: Liviu Dragnea acuză conducerea penitenciarului Rahova de cenzură: „Nu am avut voie să fac asta 13 luni”. Reacția ANP

„Despre amnistie și grațire: prima discuție cu doamna Dăncilă am avut-o în februarie 2018 pe Valea Prahovei, eram acolo cu familiile, tocmai se însera, era zăpadă, și mi-a zis: domnule președinte, să ieșim afară să vă zic ceva.

Mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: Viorica, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune. Peste câteva luni venea și îmi spunea: nu mai vreau să dau amnistie, peste alte câteva luni venea și spunea: vreau să dau amnistie”, a susținut Dragnea.

Context. Liviu Dragnea a acordat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, difuzat de postul Realitatea Plus în mai multe episoade. Interviul a generat controverse legate de legalitatea realizării sale și a dus la suspendarea dreptului de muncă pentru fostul șef al PSD, care lucra zilnic la garajul penitenciarului Rahova.