Lovitura pe care o primesc șoferii: este vorba de polițele de asigurări RCA

Publicat: 01/11/2018 | 16:47
Lovitura pe care o primesc șoferii: este vorba de polițele de asigurări RCA

O veste deloc bună pentru șoferi: asigurările auto se vor scumpi, după ce tariful mediu de referință pentru polițele de asigurări de răspundere civilă obligatorie a crescut cu 4%, până la 790 de lei, a anunțat ASF, citat de b1tv.

Nu toți posesorii de autoturisme vor plăti 790 de lei, căci pornind de la el se va folosi istoricul fiecărui proprietar de automobile. (CITEȘTE ȘI: ”RĂPITORUL” LUI SALAM A RUPT TĂCEREA: ”L-AM LUAT PE FLORIN LA HOTEL CA SĂ…”)

„Modificările tarifelor de referință estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluția daunalității în perioadele de referință luate în considerare în cadrul celor două exerciții de calcul”, subliniază ASF.

Pentru persoane juridice, tariful mediu de referință pentru polițele de asigurări este de 1.660 lei, în scădere cu 5% față de cel înregistrat în exercițiul de calcul anterior. ASF a anunțat joi noile tarife de referință RCA, un reper pentru consumatori în ceea ce privește prețul RCA.

Ce este asigurarea RCA

Este o asigurare prin care terții prejudiciați în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale suferite. (CITEȘTE ȘI: DUPĂ ILIE BALACI, O NOUĂ DRAMĂ ÎN SPORT! MARELE CAMPION A MURIT ȘI EL)

Persoana vinovată de producerea accidentului nu poate beneficia de despăgubiri pentru vehiculul său în baza propriei polițe de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul pot fi despăgubite în baza unei polițe de asigurare facultativă de avarii și furt tip CASCO.

Asigurarea RCA este foarte importantă și în același timp obligatorie, chiar și în cazul în care proprietarul unui vehicul are deja încheiată o asigurare tip CASCO. Toți proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, trebuie obligatoriu să încheie o asigurare RCA și să plătească prima de asigurare aferentă. (CITEȘTE ȘI: SUPER-FILMĂRI CU REBELUL CRISTI MITREA & FIUL PE CARE ÎL ARE CU ANDREEA MANTEA)

Scopul acestei asigurări este ca șoferul păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba. În acest fel, asigurarea de răspundere civilă auto este în interesul terțului păgubit, dar și în interesul celui care a produs paguba. Trebuie remarcat că s-ar putea întâmpla ca, doar dintr-o mică neatenție, un conducător auto să producă celui pe care l-a accidentat pagube evaluate la o sumă considerabilă, suma care i-ar afecta bugetul.

Citește și...