Ludovic Orban, măsuri stricte și controale din cauza creșterii semnificative a cazurilor de infectare cu virusul COVID-19! „Ne confruntăm cu o încălcare gravă a regulilor”

Autor: Anna Caba
Publicat: 11/07/2020 | 11:29
Ludovic Orban, măsuri stricte și controale din cauza creșterii semnificative a cazurilor de infectare cu virusul COVID-19! „Ne confruntăm cu o încălcare gravă a regulilor”

În ultima perioadă numărul de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus a crescut foarte mult. În acest context, Ludovic Orban şi Marcel Vela au organizat, sâmbătă dimineaţa, o videoconferinţă cu prefecţii şi alţi şefi de instituţii pentru a stabilit noile măsuri ce trebuie impuse.

Cifrele alarmante arată că există o răspândire accelerată a virusului și că odată cu aplicarea măsurilor de relaxare oamenii au uitat că virusul încă reprezintă un pericol și nu se mai protejează corespunzător. Astfel, Ludovic Orban a cerut monitorizarea situației și aplicarea unor sancțiuni dure, acolo unde este cazul. (CITEȘTE ȘI: CARE ESTE URMĂTOAREA PERIOADĂ DE RELAXARE A MĂSURILOR? ANUNȚUL FĂCUT DE LUDOVIC ORBAN.„OBIECTIVUL ESTE LIMITAREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI…”)

„Scopul principal al acestei şedinţe este acela de a îmbunătăţi coordonarea între instituţii şi de a creşte eficienţa măsurilor pe care le luăm şi a acţiunilor de control pe care le organizăm. Este clar că există zone şi activităţi unde ne confruntăm cu o încălcare mai gravă a regulilor şi unde există riscuri majore pentru sănătatea cetăţenilor.

Va trebui să concentrăm toate eforturile noastre în primul rând către aceste zone, astfel încât să putem fi eficienţi. (…) Cei care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi în conformitate cu prevederile legii. Este clar că avem o creştere a numărului de cazuri iar aceasta ne indică, printre zonele prioritare, centrele urbane, de asemenea e clar că pe litoral sau în staţiunile montane sau în alte zone există încălcări semnificative ale regulilor.”, a spus Orban, potrivit dcnews.ro.

Zone controlate cu prioritate

În cadrul ședinței, Ludovic Orban a mai semnalat că există anumite zone care necesită o atenție mai mare, din cauza riscului crescut de transmitere a virusului. Premierul a decis organizarea unor controale pentru anumite sectoare și sancționarea oricărei nereguli. (VEZI ȘI: DESCOPERIRE DE ULTIMĂ ORĂ! CÂT DE RISCANT E SĂ IEI CORONAVIRUS DACĂ BEI BERE LA TERASĂ SAU DACĂ TE DUCI LA PLAJĂ)

„În ceea ce priveşte zonele care trebuie controlate cu prioritate, comerţul – solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în pieţe – cu precădere în cele închise sau semiînchise. De asemenea, cred că va trebui să controlăm şi târguri, bâlciuri, chiar dacă se organizează în aer liber. Transportul public – aici în Bucureşti e foarte important să asigurăm respectarea regulilor în metrou. Sunt sute de mii de beneficiari zilnic, riscul de transmitere în cazul în care nu sunt respectate regulile este foarte mare. Din cauza asta avem nevoie de o prezenţă constantă în metrou pentru a asigura respectarea regulilor”, a declarat, la începutul şedinţei, Ludovic Orban, potrivit sursei citate.