Luptătorul Alin Alexuc va lupta la Roma pentru aurul European!

Autor: Cristian P
Publicat: 11/02/2020 | 10:28
Luptătorul Alin Alexuc va lupta la Roma pentru aurul European!

Luptătorul botoșănean Alin Alexuc îl va înfrunta pe georgianul Levan Arabuli în finala categgoriei 130 kg, la greco-romane astăzi la Campionatele Europene de lupte de la Roma.


Biletul Zilei » Mizăm pe un combo din trei sporturi diferite!


Luptătorul botoșănean și-a depășit performanța de anul trecut de la Europenele de la București, când a cucerit medalia de bronz.

La  Europenele de la Roma, Alin Alexuc l-a învins în semifinale pe ucraineanul Nikola Kucimi iar n tururile anterioare, sferturi și optimi a trecut de azerul Sabah Saleh Shariati și rusul Zurabi Ghedehauri.

„Sunt momente când uiți de oboseala, de zilele, orele de antrenamente grele și simti doar bucuria unui moment la care ai visat o viața întreagă. Am ajuns sa trăiesc acest vis și vreau să vă mulțumesc pentru că ați crezut în mine. Voi lupta cu aceeași determinare pentru titlul European”, a scris Alin Alexuc pe pagina sa de facebook.

În altă ordine de idei, Mihai Mihuţ va lupta pentru bronz la categoria 63 kg, greco-romane, cu învingătorul dintre azerul Taleh Mamadov şi ungurul Erik Torba. Mihuţ a trecut în optimi de sârbul Perica Dimitrijevic, în sferturi a câştigat în faţa turcului Rahman Bilici, dar a pierdut semifinala cu rusul Ibraghim Labazanov.

Din păcate pentru el, Florin Tiţa care a câştigat şi el bronzul anul trecut la categoria 55 kg la Bucureşti, l-a învins în calificări pe ucraineanul Koriun Sahradian, însă a pierdut în sferturi în faţa rusului Vitali Kabaloev şi va evolua în recalificări contra turcului Dogus Ayazci.

Vă reamintim că România participă la Europenele de la Roma cu 16 sportivi şi are ca obiectiv câştigarea a două- trei medalii.

Citește și...