Mafioți din România, prinși în Italia când încercau să încaseze o taxă de protecție de 50.000 €. Cum și-au filmat propria arestare

Publicat: 31/05/2020 | 00:13

O grupare românească specializată în impunerea taxelor de protecție a fost destructurată de poliția anti-mafia din Italia, în urma unei intervenții ca în filme. Acțiunea autorităților italiene a fost filmată, din întâmplare, chiar de către unul dintre mafioții români, care tocmai transmitea live, pe Facebook, din fața casei victimei sale, ce ar fi trebuit să-i dea 50.000 de euro. CANCAN.RO vă prezintă detaliile întregii povești, precum și imaginile uluitoare.

Bandele de infractori români stabiliți în Italia au început să folosească metodele mafiei italiene pentru colectarea taxelor de protecție de la conaționali. De această dată ar fi fost vorba despre o grupare extrem de periculoasă, care funcționează după principiile mafiei, cu originile în orașul Lugoj.

(VEZI ȘI: MĂRTURII ŞOCANTE ÎN EXCLUSIVITATE. Finul lui Adi Minune îl denunţă pe temutul interlop ”Viscol”)

Potrivit anchetatorilor, victima a fost un om de afaceri român, Ioan Popescu, iar atacatorii sunt persoane foarte cunoscute în mediile infracționale din Banat. Este vorba despre Ștefan Boț, Brăinar Șain, Ionel Ciurariu, Tiberius Rostaș, care ar fi coordonați din țară de liderii așa-numitului clan Viscol, condus de Iulian și Zlato Boț, Alexandru Șain și Varga Brătianu.

Cum se încasează o taxă de protecție

Carabinierii sunt cu pistoalele ațintite spre mafioți
Carabinierii sunt cu pistoalele ațintite spre mafioți

Săptămâna trecută, mafioții români au mers în fața casei afaceristului, după ce îl anunțaseră dinainte să pregătească 50.000 de euro. Aceștia nu știau, însă, că Popescu anunțase deja poliția din Italia, care pusese la punct toate detaliile capturării lor. Ajunși în fața casei victimei, unul dintre suspecți a început să trasmită live, pe Facebook. Acesta voia astfel să arate tuturor cunoscuților cum se încasează o taxă de protecție.

Ca urmare, s-a ajuns în situația extrem de rară în care un infractor transmite singur, în direct, momentul în care este ridicat de poliție!

Săbii, topoare și o grămadă de pietre

Autorul live-ului s-a pomenit dintr-o dată cu zeci de polițiști din trupele de carabinieri cu armele îndreptate spre el. După câteva secunde, acesta a scăpat, însă, telefonul, când s-a culcat la pământ pentru a nu fi împușcat. (NU RATA: Fiorosul interlop care trăgea camioanele cu mâinile goale curăță acum cartofi într-un azil din Anglia și…)

În portbagajul mașinii folosite de grupul de atacatori s-au găsit săbii, topoare și o grămadă de pietre, semn că aceștia luaseră în calcul și o eventuală ripostă din partea victimei, însă nu-și imaginaseră nicio clipă că omul de afaceri ar fi putut să apeleze la poliție.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...