Managerul unui spital din Capitală, dezvăluiri îngrijorătoare: ”Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline!”

Publicat: 24/07/2020 | 15:05
Managerul unui spital din Capitală, dezvăluiri îngrijorătoare: ”Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline!”

Managerul unui spital din Capitală a făcut dezvăluiri îngrijorătoare. Acesta a spus că este obligatorie o mobilizare, în următoarele două-trei săptămâni, pentru reducerea cazurilor noi de coronavirus.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a declarat, vineri, că nu se mai pot face internări în spital deoarece secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. (CITEȘTE ȘI: ARE CURAJ! CUM ARATĂ MIRELA VAIDA FĂRĂ NICIUN STROP DE MACHIAJ: ”VAI, CÂT EȘTI DE…”)

”Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din momentul în care am început activitatea în pavilionul COVID.

Este foarte important să recomandăm tuturor celor care sunt contacți cu o persoană pozitivă să se testeze, să anunțe DSP-ul pentru a fi testați pentru a fi recoltate probe și a obține o evaluare a stărilor de sănătate, iar ulterior aceste teste să fie completate de evaluarea pulmonară și biologică.

Orice persoană care este contact cu o persoană pozitivă poate beneficia de testarea moleculară, trece prin triajul epidemiologic, este evaluată de medicul pneumolog și poate beneficia de testare. E adevărat însă că există o perioadă din momentul contactului până în momentul apariției simptomelor sau pozitivării testului, dar este extrem de important ca acest lucru să se întâmple, ca testarea să fie făcută și să avem un număr cât mai mare de persoane care se testează”, a spus managerul.

Coronavirus România, 24 iulie

Până astăzi, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.349 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.918 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.119 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 2.150 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. (VEZI ȘI: MARGHERITA DE LA CLEJANI, PLINĂ DE TATUAJE ÎN PLATOUL UNEI EMISIUNI TV. CARE ESTE SEMNIFICAȚIA LOR)

În intervalul 23.07.2020 (10:00) – 24.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 de decese (13 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.