Mare atenție! Mai este sau nu necesară declarația pe proprie răspundere la ieșirea din localitate. Declarațiile președintelui Iohannis

Publicat: 01/06/2020 | 11:49
Mare atenție! Mai este sau nu necesară declarația pe proprie răspundere la ieșirea din localitate. Declarațiile președintelui Iohannis

Având în vedere haosul creat în ultimele luni de coronavirus și schimbarea constantă a măsurilor de prevenția împotriva COVID-19, mulți oameni se întreabă dacă mai trebuie completată declarația pe propria răspundere începând de luni, 1 iunie, ținând cont că suntem în stare de alertă.

Așa cum a spus și președintele Klaus Iohannis, în ceea ce privește deplasările în afara localității, acestea, de la 1 iunie, vor fi libere. Așadar, începând de luni, 1 iunie, nu mai este nevoie de declarație pe propria răspundere când ieșim cu mașina sau cu bicicleta din localitate.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții, sigur, de siguranță, de distanțare și de igienă.

Declarațiile complete ale lui Klaus Ioahnnis

„Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic.

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a declarat președintele.