Mare atenție! Unghiile lungi, un real pericol de răspândire a noului coronavirus

Publicat: 22/05/2020 | 16:39
Mare atenție! Unghiile lungi, un real pericol de răspândire a noului coronavirus

Apar tot mai multe informații în contextul pandemiei de coronavirus. Se pare că una dintre modalitățile prin care COVID-19 reușește să se răspândească este prin unghiile lungi și prost îngrijite. 

Specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că unghiile lungi și neîngrijite reprezintă un real pericol în răspândirea COVID-19. Mai exact, sub unghii se acumulează o mulțime de germeni care pot duce la o infectare mai ușoară.

De ce este important să ne spălăm sub unghii

În contextul pandemiei mondiale de coronavirus, specialiștii avertizează că nu este suficient doar să ne spălăm pe mâini. În cazul în care avem unghiile lungi, trebuie să ținem cont de mai multe măsuri de igienă care previn răspândirea epidemiei de COVID-19.

CITEȘTE ȘI – SĂ VEZI ȘI SĂ NU CREZI – GRINDINĂ ÎN FORMĂ DE CORONAVIRUS. OAMENII CRED CĂ ESTE UN SEMN DIVIN, CARE ÎI ÎNDEAMNĂ SĂ STEA ÎN CASĂ

Tocmai de aceea, după ce am venit de afară și înainte, precum și după ce atingem alimentele este recomandat să ne spălăm pe mâini timp de minim 20 de secunde, dar și sub unghii, cu ajutorul unei perii blânde.

Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor sugerează să ne ”ţinem unghiile scurte şi să le tăiem cât mai des pentru a preveni răspândirea germenilor şi infecţiile de la nivelul unghiilor”. De asemenea, trebuie să evităm tăierea cuticulelor, deoarece acestea ”acţionează ca o barieră care previne infectarea”.

Ne putem infecta din apa mării cu noul coronavirus?

Este vestea pe care cei dornici să ajungă pe litoral o așteptau: nu te infectezi cu virusul COVID-19 din apa mării și nici din alte ape. Ministerul Sănătății a confirmat că nu există risc de contaminare.

Însă pentru salvamari situația se modifică. Ei nu vor avea voie să facă respirație gură la gură ca procedură de resuscitare, anunță stirileprotv.ro. Medicii mai atrag atenția că trebuie păstrată distanțarea socială de cel puțin un metru și jumătate, în apă sau pe plajă, pentru protecția sanitară.

NU RATA – DIRECTORUL ECDC AVERTIZEAZĂ UN AL DOILEA VAL DE CORONAVIRUS: ”VREAU SĂ FIM REALIȘTI. NU E MOMENTUL SĂ NE RELAXĂM.”

”Manevrele de resuscitare vor rămâne la fel, în schimb pentru respirația gură la gură care o foloseam în anii trecuți vom introduce balonul. Începând cu acest an, vom folosi balonul în patrula cu barca și așa mai departe”, a explicat un salvamar.

Citește și...