Mariana Miclăuș, directorul Metrorex, OUT din funcție! “Este inadmisibil!” Motivul pentru care s-a ajuns aici

Publicat: 02/07/2020 | 19:06
Mariana Miclăuș, directorul Metrorex, OUT din funcție! “Este inadmisibil!” Motivul pentru care s-a ajuns aici

Mariana Miclăuș, directorul general de la Metrorex, și-a dat demisia din funcție. Gabriel Mocanu este cel care o va înlocui. Decizia a fost luată după ce Mariana Miclăuș își asumase inaugurarea metroului Drumul Taberei până la 30 iunie. Acest lucru nu s-a întâmplat, fiind anunțată o nouă amânare.  

VEZI AICI: AL TREILEA ANGAJAT METROREX, DIAGNOSTICAT CU NOUL CORONAVIRUS. BĂRBATUL SE AFLĂ LA IZOLARE

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a precizat că îi pusese acest lucru în vedere Marianei Miclăuș la preluarea mandatului de director al Metrorex.

Aşa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important şi o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuş în funcţia de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuţii tehnice cu toţi factorii implicaţi, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenţia asupra termenului de finalizare şi darea în circulaţie cu călători, iar cei care vor greşi trebuie să plătească.

După ce toţi cei implicaţi m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforţat, i-am transmis doamnei director Miclăuş că, din acel moment, va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuş a înţeles că atunci când eşti într-o funcţie de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îţi asumi şi eşecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toţi cei care nu îşi fac treaba şi cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toţi trebuie să înţeleagă că sunt puşi în funcţii să presteze un serviciu public în interesul românilor„, a afirmat ministrul de resort, Lucian Bode.

(CITEȘTE ȘI: ”CEL MAI BOGAT ŞOMER” DIN ROMÂNIA ARE ŞARM LA 55 DE ANI. ”NABABUL” A FLIRTAT LA O ŢIGARĂ PE TROTUAR!)

Lucian Bode: “Nu vreau să vorbesc și să acuz pe cineva!”

Pe 19 noiembrie 2019, Lucian Bode declara că a primit sub semnăturile conducerii Metrorex un grafic asumat, care arata că va putea fi dată în folosinţă Magistrala M5 Drumul Taberei până cel târziu la 30 iunie.

Ştiu că vă interesează foarte tare ce se întâmplă cu Magistrala M5 Drumul Taberei. Vreau să vă spun, înainte de a mă întreba voi, că la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, cel mai târziu, veţi avea în detaliu situaţia M5. Voi face o deplasare acolo, vă voi anunţa când voi face această deplasare şi o să vă prezint exact la virgulă care este situaţia şi de ce suntem din păcate în această situaţie.

Nu vreau să vorbesc şi să acuz pe cineva în aceste momente de sărbătoare, dar este inadmisibil să dezinformezi un ministru sau un ministru să dezinformeze opinia publică spunând că această magistrală M5 poate fi dată în folosinţă la sfârşitul anului 2019. Am primit sub semnătura fostului director Aldea (Marin Aldea – fostul director general interimar al Metrorex – n. r.) şi a doamnei director Miclăuş (Mariana Miclăuş – actualul director general interimar al Metrorex – n. r.) un grafic asumat care, aşa cum s-a spus şi aici în luările de cuvânt, arată că putem da în folosinţă această Magistrală M5 undeva la mijlocul anului 2020″, a mai spus Lucian Bode.