Martorii care ar fi trebuit să-i „înfunde” pe Corduneni au dispărut

Publicat: 06/09/2017 | 17:11

Doi dintre cei mai importanţi membri ai clanului Corduneanu jubilează după ce martorii care ar fi putut să ofere justiţiei informaţii compromiţătoare despre ei au dispărut. Petronel Corduneanu, unul dintre fraţii interlopi care stăpânesc Iaşul, este judecat în acest dosar alături de fostul său cumnat, Marian Tiugă. (VEZI ŞI: Geneza celui mai temut clan din Moldova! Cum au crescut Cordunenii de la găinari la rang de mafioţi în toata regula!)

Cei doi sunt acuzaţi de procurorii de la Crimă Organizată că ar fi coordonat reţeaua de hoţi de buzunare a clanului interlop, care, la începutul anilor 2000, a acţionat în nu mai puţin de 34 de ţări europene şi care a adus milioane de euro grupării.

Judecaţi la Iaşi pentru faptele lor, cei doi interlopi au fost prezenţi zilele trecute, din nou, în faţa instanţei. Spre bucuria lor, au aflat că patru persoane citate de judecători cu mandat de aducere, care ar fi trebuit să fie audiate, nu au dat curs solicitării.

„Faţă de lipsa persoanei vătămate T.M.F. şi a martorilor C.G., E.N. şi B.D.D., amână cauza şi stabileşte termen la data de 21.09.2017, ora 10:00. Revine cu mandate de aducere pe numele persoanei vătămate T.M.F. şi pe numele martorilor B.D.D., C.G. şi E.N şi pune în vedere persoanei responsabile cu executarea mandatului emis pe numele persoanei vătămate T.M.F. să facă demersuri în vederea identificării unui alt domiciliu sau a unui număr de telefon al acestuia”, au stabilit judecătorii. (NU RATA, AICI: Inima interlopului cedează! Costel Corduneanu, luat din nou cu salvarea. Cum i-a şocat pe medici – EXCLUSIVITATE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA)

Petronel Corduneanu şi Marian Tiugă au fost condamnaţi la 14, respectiv 18 ani de puşcărie de prima instanţă, însă decizia nu este încă definitivă. Speranţa interlopilor este că vor scăpa în apel de condamnările dure primite, mai ales că şefii clanului Corduneanu au primit, într-un alt dosar, pedepse mai mici pentru aceeaşi fapte. 

În rechizitoriu, procurorii arată că gruparea Corduneanu ar fi strâns sume colosale prin intermediul hoţilor de buzunare care erau plasaţi în diverse ţări din Europa. Banii erau trimişi la Iaşi prin serviciile de transfer monetar şi cu ei liderii clanului şi-au cumpărat maşini scumpe sau proprietăţi. (CITEŞTE AICI: Avem imaginile! Soţia temutului Adrian Corduneanu a făcut senzaţie la plajă: el e la închisoare, ea topless la mare!)

CRISTI SANDU

Citește și...