Mărturisiri dureroase după incinerarea lui Andrei Gheorghe: „Un război, măcel mediatic din clipa asta”

Publicat: 24/03/2018 | 11:43

A fost o zi neagră pentru rudele și apropiații lui Andrei Gheorghe. Cunoscutul jurnalist a fost incinerat în această dimineață Crematoriul Vitan-Bârzești din București. După ce cunoscuții au părăsit încăperea, a fost lansată o declarație care ar putea stârni nemulțumiri în rândul oficialilor Bisericii Ortodoxe Române.

Citește și: Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au reacționat dur după ce un preot a oficiat slujba de la incinerarea lui Andrei Gheorghe: „Sunt impostori”

Potrivit unor surse, rebelul cinic al presei românești a fost îmbrăcat într-un sacou albastru închis, cu o cămașă albastră și în blugi. Iar în picioare a purtat o pereche de ghete maro. Ceremonia religioasă care a avut loc înainte de incinerare ar putea provoca un război cu oficialii Bisericii Ortodoxe Române, este de părere Adrian Singurov, preotul care a oficiat slujba. Și asta pentru că el, spre deosebire de alte fețe bisericești a afirmat că incinerarea este o înmormântare normală.

Citește și: CANCAN.ro a transmis totul LIVE Ziua despărțirii! Jurnalistul Andrei Gheorghe a ”spus” azi… ”Adio, națiune!”

Slujba religioasă dinainte de incinerarea lui Andrei Gheorghe a avut binecuvântarea Mitropolitului

Citește și: Andrei Gheorghe, interviu cutremurător cu puțin timp înainte să moară. Și-a dat ultima suflare exact cum și-a dorit. “Nu vreau să…”

“Sunt convins că o să iasă discuții și conflicte pe subiectul ăsta. E o înmormântare normală – vedeți… însă, răspunsul oficial al instituției Bisericii Ortodoxe Române o să fie cu totul altfel, vă garantez că o să fie cu totul altfel. Și o să iasă un război, măcel mediatic din clipa asta, sunt convins! Dar noi suntem pregătiți cu orice, avem binecuvântarea Mitropolitului, suntem perfect relaxați.”, a declarat Adrian Singurov, preotul care a oficiat slujba înainte ca Andrei Gheorghe să fie incinerat.

Citește și: Maria Olaru, prima soție a lui Andrei Gheorghe, jefuită de hoți. A fost deposedată de bani și bunuri în valoare de zeci de mii de euro

Ceremonia religioasă nu a avut loc după cutumele Bisericii Ortodoxe Române. Și, cum Andrei Gheorghe era rus, la procesul de incinerare a fost prezent un preot rus care arealizat o slujbă. Acesta a spus că Biserica Ortodoxă Rusă, pe care o reprezintă, permite efectuarea de sluje religioase şi în cazul incinerărilor.

Citește și: Povestea emoționantă a fotografiei pe care familia a depus-o la priveghiul lui Andrei Gheorghe! A fost făcută cu doar câteva zile înainte să moară

„Noi facem parte din Biserica Ortodoxă Rusă din exil, autonomă absolut. E o ordonanţă (n.r. despre incinerare) în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, nu a fost abordat de toate bisericile, nu e un subiect bine închegat. Andrei Gheorghe este născut în Rusia, practic rus dupa vibraţia locului, noi suntem Biserica Rusă, s-a închis un cerc. El este creştin ortodox, trebuie să se menţioneze acest lucru”, a explicat preotul, potrivit Romania TV.

Citește și: A fost făcut public certificatul de deces al lui Andrei Gheorghe! Ce scrie la cauza morții

Andrei Gheorghe a murit la 56 de ani

Citește și: Oana Zăvoranu, în doliu. A povestit discuția secretă pe care a avut-o cu Andrei Gheorghe: „Hai, lasă, vrăjeală cu mine”

Andrei Gheorghe s-a stins din viață luni, 19 martie 2017. El a fost găsit prăbușit în baie în jurul orei 22:15 de omul care avea grijă de casa jurnalistului din Ilfov. Se pare că Andrei Gheorghe a suferit un stop cardio-respirator. El a fost descoperit mort la mai bine de 10 ore după ce a survenit decesul.

Citește și...