Home » Exclusiv » Milionarul arestat pentru proxenetism este acuzat acum și de fraudă. Care ar fi implicarea lui într-o firmă care promitea clienților returnarea de 24 de ori a investiției

Milionarul arestat pentru proxenetism este acuzat acum și de fraudă. Care ar fi implicarea lui într-o firmă care promitea clienților returnarea de 24 de ori a investiției

De: Cristian Blanuta 01/12/2020 | 23:47

Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, adună problemele în jurul lui mai ceva ca un aspirator de ultimă generație! Acuzat în țară de proxenetism, trafic de persoane și șantaj, fostul soț al Biancăi Drăgușanu este arătat cu degetul – pentru fraudă, de data aceasta – și de peste hotare, unde ar fi pus bazele unei afaceri de sute de milioane de dolari, alături de trei parteneri. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detaliile mega-business-ului cu criptomonede în care Alex Bodi a intrat în urmă cu aproape doi ani.

UPDATE: Ce a spus Ovidiu Toma despre scandalul în care a fost implicat?

”Nu sunt și nu am fost pus sub nicio formă fondator al proiectului Karatbars, nu fac parte din conducerea acestei societăți și nici nu sunt implicat în practicile comerciale ale acestei. Karatbars activează în Germania încă din anul 2011, iar singura legătură pe care am avut-o cu această societate a fost una contractuală pe o perioadă de aproximativ 1 an, respective de la sfârșitul anului 2018 până la sfârșitul anului 2019. În acestă perioadă am oferit consultanță în domeniul tehnologiei blockchain precum și o relație comercială între societatea pe care o reprezint și Karatbars ce s-a limitat doar la producția și furnizarea de dispositive electronice comandate de către acestă societate.
Subliniez faptul că nu am fost implicat sub nicio formă în strategiile de afaceri ale entității germane precum emiterea de criptovalute sau comercializarea produselor din aur așa cum eronat a fost menționat în articolele apărute în presă.(…)Am construit două produse, două produse hardware fizic, un computer și un telefon, folosind tehnologie blockchain, folosind sisteme de operare construite proprietar de către noi. Produse pe care le-am comercializat către acestă societate numită Karatbars din Germania. Contractul s-a finalizat la finalul anului 2019 și de atunci nu mai avem de-a face cu aceată firmă.

Nu am avut niciodată vreo implicare nici legală, nici fizică, nici decizională în această societate numită Karatbars. Nu sunt sunt membru fondator al acestei societăți. Nu am avut de-a face cu trading de aur, cu mine sau alte chestii legate de aur. Nu am fost emitent de criptovalută niciodată.

Acela este un proiect al clientului numit Karatbars. În raport cu mine este un client. Raporturile noastre comerciale au luat sfârșit odată cu sfârșitul anului 2019 din motive contractuale, din motive personale, legale și orice motiv comercial putem considera.

Ceea ce este important de menționat în această poveste este că nu sunt fondator și nu ma de-a face cu proiectul lor în sensul unei afaceri. Nu am construit acest proiect, nu am avut de-a face deloc cu construcția acestei societăți blamată în presă. Nu vreau să comentez acest lucru, dacă este blamată sau u. Într-adevăr sunt niște strategii de afaceri ale acestor nemți cu care nu am fost de accord. Tocmai din acest motiv am și terminat colaborarea cu ei. Nu vreau să intru în detalii. Nu îmi doresc o imgine media, nu-mi doresc o imgine media de scandal, de tabloid.
Noi dezvoltăm tehnologie, suntem implicați în niște proiecte foarte mari cu niște corporații din Statele Unite ale Americii. Vrem să mergem pe drumul nostru, pe drumul normal al unei societăți de IT din România și vrem să creștem folosind produsele și tehnologia pe care o dezvoltăm. Nu vrem să creștem pe imagini de media.

Îmi doresc foarte tare să mă delimitez de acest subiect pentru că nu este și nu reprezintă viziunea noastră, nu reprezintă idealurile noastre de afaceri, nu reprezintă strategia noastră de afaceri. Și, mai mult decât atât, informațiile care au apărut în media nu sunt conforme cu realitatea”, a declarat Ovidiu Toma.

 

Se strâng problemele în jurul lui Alex Bodi, afaceristul din Mediaș ridicat în urmă cu aproximativ două săptămâni de DIICOT și plasat după gratii. Acuzat de mai multe infracțiuni, fostul soț al Biancăi Drăgușanu încearcă, prin avocatul său, să scape măcar de arestul preventiv.

CANCAN.RO continuă, astăzi, povestea mega-afacerii în care Bodi a intrat, după ce i-a cunoscut pe Ovidiu Toma, românul care s-a ”mutat” în Dubai cu fiica miliardarului Ioan Niculae, dar și pe Harald Seiz și Josip Heit, ceilalți fondatori ai Karatbars International, o companie care și-a creat propria criptomonedă, KaratGold Coin (KBC). Doar că nici aici lucrurile nu ar fi tocmai în regulă. Cel puțin așa scrie într-un amplu articol din publicația thebitcoinnews.com, care a ajuns și pe celebra adresă pont@cancan.ro.

Alex Bodi, acum în arest preventiv, duce dorul zilelor bune

Alex Bodi, membru fondador al companiei Karatbars International

Pe scurt, compania care și-a creat propria criptomonedă, KaratGold Coin (KBC), ar fi dezvoltat un sistem de plăți bazat chiar pe aur, spun cei patru acționari, pentru a permite clienților să tranzacționeze online sau fizic cu CashGold. Karatbars International ar oferi clienților lingouri de aur pur 999.9, dar și alte cadouri și produse pe bază de aur. Pentru a sprijini monedele KBC, compania susține că deține două mine de aur – una dintre ele fiind Fort Dauphin – ce conțin aproximativ 400 de tone de aur, precum și o „bancă crypto”, cu active de 100 de milioane de dolari.

„Clienții noștri variază de la persoane fizice și familii la consumatori și comercianți. Apreciem fiecare client al Karatbars și ne aliniem compania pentru a servi mai bine nevoilor clienților noștri.

Baza noastră de clienți este susținută de eforturile partenerilor noștri afiliați din toată lumea. Încrederea clienților noștri este de cea mai mare importanță pentru noi. Ne punem în locul clienților noștri. Ne mândrim că acționăm rapid, cu o comunicare deschisă și oferim soluții corecte ori de câte ori acestea sunt necesare. Ne străduim să oferim în mod constant cel mai înalt nivel de servicii profesionale pentru clienți”, este mesajul de pe site-ul oficial al companiei. (CITEȘTE ȘI: AFLAT ÎN AREST PREVENTIV, ALEX BODI A RĂBUFNIT LA ADRESA LUI CENGIZ ŞIKLAROĞLU: “NE-A SUBESTIMAT! UN MAFIOT NU SE AUTOINTITULEAZĂ”)

Concret, echipa Karatbars International încearcă să convingă oamenii să investească în aur. Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma susțin că aurul pe care îl oferă este o protecție împotriva inflației și, într-o perioadă de criză, poate fi o investiție stabilă sau un refugiu sigur. Potrivit Karatbars International, compania creează bani de aur care pot fi folosiți în întreaga lume ca o formă legitimă de plată. Fondatorii susțin că KBC este noul standard monetar pentru întreaga lume.

Ovidiu Toma este membru fondator al companiei care are propria monedă

Apar primele probleme pentru compania lui Alex Bodi

Până aici, totul OK. Doar că au apărut primele probleme. Karatbars International și fondatorii săi, Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma, spun că aurul care susține criptomoneda lor (KBC) provine din minele din Madagascar, dar potrivit unei recente investigații, oficialii de la Camera Minelor din Madagascar au anunțat: „Ne pare rău să vă informăm, dar nu există o mină de aur Fort Dauphin în Madagascar, iar Karatbars nu deține un permis de exploatare în Madagascar.”

Îndoielile privind siguranța tranzacțiilor la Karatbars au început să se contureze. Compania avea să organizeze o mare recepție la Dubai, cu participarea fondatorilor Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma, unde au fost atrași nu mai puțin de 2.000 de rezidenți! Iar aceștia au auzit, cu urechile lor, despre planul de dezvoltare al companiei care va duce la o evaluare a ei la suma uluitoare de 200 de miliarde de dolari! Doar că promisiunea returnării banilor nu ar fi fost îndeplinită. Plus că, se pare, Karatbars International nu ar fi avut licență pentru operațiuni de vânzări în Dubai. (NU RATA: ALEX BODI, MESAJ DIN SPATELE GRATIILOR PENTRU BIANCA DRĂGUȘANU: “BLONDA CARE SE UITA LA FILMELE CU MAFIOȚI”. DEZVĂLUIRILE FĂCUTE DESPRE CENGIZ ŞIKLAROĞLU)

Publicația online CCN (CryptoCoinsNews) ar fi scos mai multe reclame plătite de promovare a Karatbars. S-ar fi întâmplat asta după ce compania era investigată de către autoritățile de reglementare financiară din Florida. Ba chiar mai multe autorități, din Olanda și din Namibia, ar fi emis avertismente publice cu privire la Karatbars International. Potrivit AMF (Autoritatea Piețelor Financiare din Canada), Karatbars ar fi încurajat clienții să recruteze alți doi investitori care, la rândul lor, să recruteze alți doi și tot așa, de fapt, o schema piramidală de marketing.

Harald Seiz, CEO și membru fondator al companiei

Bodi și membrii fondatori se scaldă într-un lux nemaiîntâlnit, investitorii își cer banii

Nu ar fi fost, însă, singurele promisiuni făcute de șefii companiei la acel eveniment de la Dubai. Astfel, au anunțat că 1 KBC va valora chiar și 1 kg de aur. Doar că, având în vedere că firma Karatbars International a creat 12 miliarde de KBC, iar un kilogram de aur valorează aproape 49.000 de dolari, ar însemna că monedele lor ar valora nu mai puțin de 588 de trilioane de dolari!! Adică, de zece ori PIB-ul global sau de aproape 30 de ori cât întreaga economie a SUA. Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma promiseseră investitorilor o returnare de 24 de ori a investiției! Adică de trei ori mai mult decât promitea, pe vremuri, în România, „Caritas”-ul lui Ioan Stoica.

Șefii companiei Karatbars International se scaldă în lux

Între timp, prețul KBC continuă să scadă, după o scurtă revenire în septembrie, când activul digital a înregistrat un maxim de 0,043 USD. Criptomoneda avea să se prăbușească din nou, iar în prezent este tranzacționată cu 0,0208 USD. Karatbars International nu și-a îndeplinit foarte multe dintre promisiuni către investitorii de bună credință, dar directorii companiei, Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma, nu au niciun stres: pot fi văzuți la bordul unor mașini de lux, au case impresionante, iahturi, și multe altele.

În timp ce investitorii își cer, de o bună perioadă de timp, profitul promis. ”Ce se întâmplă?”, ”De ce nu îmi poți trimite aurul pe care l-am comandat în luna mai? COVID nu a oprit FEDEX! Compania dumneavoastră nu răspunde. Dumneavoastră nu răspundeți! Asumați-vă responsabilitățile”, ”Din nou?”, au fost tentativele unor investitori de a afla ce se întâmplă cu banii lor, apelându-l pe rețeaua de socializare chiar pe CEO-ul și fondator al companiei, Harald Seiz.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Parteneri
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a rămas fără cuvinte. S-a dus direct la poliție
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a...
Boala care lovește EXTREM de mulți români! Nu poate fi vindecată. Urmările sunt foarte grave
Boala care lovește EXTREM de mulți români! Nu poate fi vindecată. Urmările sunt foarte grave
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
O studentă a fost găsită moartă lângă maşina sa. Şocul pe care l-au avut poliţiştii când s-au uitat pe camerele de supraveghere
O studentă a fost găsită moartă lângă maşina sa. Şocul pe care l-au avut poliţiştii...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea a rămas mască
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Niciodată nu s-a văzut așa ceva în lume. Ea e fetița care are inima în afara pieptului
Niciodată nu s-a văzut așa ceva în lume. Ea e fetița care are inima în...
`Un astfel de virus nu este creat de natură!'. Concluziile unui medic pneumolog după ce s-a infectat cu noul coronavirus
`Un astfel de virus nu este creat de natură!'. Concluziile unui medic pneumolog după ce...
Deficitul de omega-3: semne și simptome
Deficitul de omega-3: semne și simptome
Cine este
Cine este "El Chapo" al Asiei, arestat vineri în Amsterdam. Bărbatul conducea cel mai mare...
Horoscop februarie 2021. Zodiile care vor avea suferințe mari până în decembrie
Horoscop februarie 2021. Zodiile care vor avea suferințe mari până în decembrie
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România…
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România…
Adevărul despre ceaiul verde și pierderea în greutate
Adevărul despre ceaiul verde și pierderea în greutate
Secretul bine ascuns de Rona Hartner. Din păcate, este vorba despre fiica ei…
Secretul bine ascuns de Rona Hartner. Din păcate, este vorba despre fiica ei…
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Fără rușine! Mesajul lăsat de o femeie, pe ușă, vecinei după ce a auzit cum țipă în dormitor: Nu mai urla că am făcut și eu...
Fără rușine! Mesajul lăsat de o femeie, pe ușă, vecinei după ce a auzit cum...
Costi Ioniță, GOL la Survivor. Colegii de echipă au fost ORIPILAȚI! FOTO
Costi Ioniță, GOL la Survivor. Colegii de echipă au fost ORIPILAȚI! FOTO
Vine iarna! Cod portocaliu de ninsori emis de ANM pentru România. Avertismentul meteorologilor
Vine iarna! Cod portocaliu de ninsori emis de ANM pentru România. Avertismentul meteorologilor
De ce se îngraşă bărbaţii după ce se căsătoresc
De ce se îngraşă bărbaţii după ce se căsătoresc
Raed Arafat, anunț terifiant în plină pandemie de COVID-19! Toată lumea trebuie să știe!
Raed Arafat, anunț terifiant în plină pandemie de COVID-19! Toată lumea trebuie să știe!
Bianca Drăgușanu i-a dat replica iubitei lui Alex Bodi. Mesajele vulgare ale vedetei
Bianca Drăgușanu i-a dat replica iubitei lui Alex Bodi. Mesajele vulgare ale vedetei
VIDEO Momentul în care un urs aleargă un schior în Predeal. Turiştii au sunat la 112
VIDEO Momentul în care un urs aleargă un schior în Predeal. Turiştii au sunat la...
Alertă: Nu deschideți geamurile! Zonele afectate
Alertă: Nu deschideți geamurile! Zonele afectate
Vulpița și Viorel, decizia care i-a înfuriat pe internauți! Au fost taxați grav: „Sunteți un monument de lene!”
Vulpița și Viorel, decizia care i-a înfuriat pe internauți! Au fost taxați grav: „Sunteți un...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a nu fi atacată și violată”
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci de ani
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
Unde va fi construit primul ORAȘ din spațiu și câți locuitori va avea. Planeta SURPRIZĂ care îi va găzdui pe oameni
Unde va fi construit primul ORAȘ din spațiu și câți locuitori va avea. Planeta SURPRIZĂ...
Inna, fără lenjerie pe net! Filmarea cu artista a devenit virală: 400.000 de vizualizări în câteva ore! Ce mesaj i-a trimis Mihaela Rădulescu
Inna, fără lenjerie pe net! Filmarea cu artista a devenit virală: 400.000 de vizualizări în...
Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul
Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București!...
Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra şi Paris, şi au lăsat în urmă Bucureştiul ee
Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra...
Cel mai nou pariu al lui Bill Gates. Este cel mai mare investitor într-un domeniu la care puţini s-ar fi gândit. Nimeni nu ştie care sunt planurile sale
Cel mai nou pariu al lui Bill Gates. Este cel mai mare investitor într-un domeniu...
Survivor România 24 ianuarie 2021. Cel mai dur joc dintre Faimoși și Războinici! Accidente grave în timpul probei
Survivor România 24 ianuarie 2021. Cel mai dur joc dintre Faimoși și Războinici! Accidente grave...
Imagini demne de filme XXX! Au desfăcut picioarele și și-au arătat ”veverița”!
Imagini demne de filme XXX! Au desfăcut picioarele și și-au arătat ”veverița”!
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Podul suspendat de la Brăila va rămâne „muzeu” timp de un an. Motivul este incredibil!
Podul suspendat de la Brăila va rămâne „muzeu” timp de un an. Motivul este incredibil!
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei te lasa fara cuvinte, uite ce i-a zis:
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
Secvenţe de dragoste pe faţă şi în public între USR+ şi “deontologii independenţi”
Secvenţe de dragoste pe faţă şi în public între USR+ şi “deontologii independenţi”
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!