Mircea N. Stoian: „Israela a murit cu zile! Conflictele cu Liviu i-au erodat psihicul fragil!”

Publicat: 14/03/2018 | 10:34

Subiectul morții Israelei Vodovoz a fost intens dezbătut în ultima perioadă. Mircea N. Stoian a scris despre drama celebrei femei de afaceri și crede că ar putea fi o sursă de „învățăminte pentru mânjii tineri”. Jurnalistul consideră că fosta balerină a murit cu zile. El a vorbit, pe blogul personal, despre greșelile fundamentale care au dus la moartea ei. Israela s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani și a fost găsită fără suflare, la reședința sa din București.

Mircea N. Stoian a cunoscut-o pe Israela Vodovoz și crede că mai multe greșeli au dus la moartea ei. Fostul partener de emisiune al lui Dan Capatos crede că singurătatea și conflictele repetate cu Liviu Arteni i-au cauzat problemele de sănătate. Mai mult, jurnalistul crede că nici sănătatea ei mentală nu era tocmai una bună în ultima perioadă. Israela a murit singură, departe de țara natală, de copii și de fostul soț. (VEZI ȘI A apărut Liviu Arteni: e în stare de șoc! Primele reacții după ce Israela a murit!)

„Israela a refuzat să se considere bătrână”

„Israela, o femeie frumoasă, care a murit cu zile. Dumnezeu să o odihnească în pace. (…) Greșeala fundamentală a Israelei este legată de căsătoria cu Liviu. Din punct de vedere al comunicării energetice subliminale relația a fost toxică. Din dorința de a își hrăni egoul ei de femeie frumoasă Israela a acceptat căsătoria cu un bărbat cu mult mai tânăr, în speranța că bioenergia lui o va ajuta să se mențină tânără. Greșit. Din punct de vedere  al arhetipului bioenergetic fundamental cei doi nu erau compatibili.

A doua greșeală este legată de copii. Singură, într-o țară, care e așa cum e, Israela a avut neșansa de a muri singură. Când ai copii ar fi bine să stai cât mai aproape de ei. Aproape, nu pe capul lor. Telefoanele zilnice, contactul permanent cu cel, sau cei care te pot ajuta să supraviețuiești în caz de primejdie sunt vitale. Este și motivul pentru care eu vorbesc cu copii și cu cei apropiați de câteva ori pe zi, chiar cu riscul de a deveni agasant sau sâcâitor. O altă greșeală este faptul că a rămas în România, unde sistemul sanitar e la pământ, iar bătrânii sunt fii ploii. În Israel, unde de bătrânii sunt respectați, îngrijiți atent și monitorizați tragedia ar fi putut fi evitată.

Comunitatea evreiască din România are o rețea bine pusă la punct de cămine pentru bătrâni. Israela a refuzat să se considere bătrână și să se îngrijească. Și asta i-a fost fatal. Evoluția ei morfofiziologică, ce poate fi văzută în pozele de pe net de la căsătoria cu Liviu și până în zilele premergătoare este similară cu evoluția ei mentală. Singurătatea, conflictele repetate cu Liviu i-au erodat psihicul fragil, declașând mecanismul de autoanihilare al corpului. Nu te joci cu subliminalul și cu reglajele energetice al propriului tău corp, că ajungi unde a ajuns Israela. Mă opresc aici deocamdată”, a scris Mircea N. Stoian, pe blogul său personal.

Citește și...