Momente înfiorătoare în Franța din cauza recordului de infectări cu SARS-CoV-2: aproape 10.000 de cazuri noi! Autoritățile au anunțat noi măsuri dure

Publicat: 11/09/2020 | 11:42
Momente înfiorătoare în Franța din cauza recordului de infectări cu SARS-CoV-2: aproape 10.000 de cazuri noi! Autoritățile au anunțat noi măsuri dure

Se înregistrează momente înfiorătoare în Franța din cauza recordului de infectări cu SARS-CoV-2. Aproape 10.000 de cazuri noi au fost confirmate, potrivit celor mai noi statistici. La scurt timp după ce s-a aflat cât de gravă este evoluția crizei sanitare, autoritățile au anunțat noi măsuri dure pentru populație.

Citește și: Izolare generală! Asta se va întâmpla din cauza infectărilor masive cu noul coronavirus

Momente înfiorătoare în Franța din cauza recordului de infectări cu SARS-CoV-2: aproape 10.000 de cazuri noi

Ministerul Sănătăţii din Franţa a declarat în cadrul unui interviu oferit seara trecută că există aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mai exact 9.843 – cea mai mare creştere consemnată într-un interval de 24 de ore de la debutul epidemiei, relatează jurnaliștii de la Agerpres. Precedenta creştere record, de aproape 7.500 de cazuri noi de infectare, se înregistrase la sfârşitul lunii martie, dar dintr-un număr mai mic de teste.

Nu rata: Virgil Musta lansează “bomba” cu trei zile înainte de începerea școlii: “Nu copiii reprezintă riscul principal…”

În cursul acestei zile, guvernul francez va avea o ședință în cadrul căreia se vor discuta noi măsuri prevenire și limitare a răspândirii virusului ucigaș (SARS-CoV-2) , după ce Consiliul ştiinţific care îl consiliază i-a cerut să acţioneze.

Profesorul Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului ştiinţific, a dezvăluit în urmă cu câteva zile despre guvernul din Franța că “va fi obligat să ia un anumit număr de decizii dificile în cel mult 8-10 zile”, potrivit sursei citată mai sus.

Adunările cu un mare număr de persoane sunt deja interzise în Franța

Mulţi medici se tem că, la fel cum s-a întâmplat în martie, secţiile de terapie intensivă ar putea fi copleşite de numărul de pacienţi în această toamnă. În Franţa, adunările cu un mare număr de persoane sunt deja interzise. În unele oraşe, măştile sunt obligatorii în spaţiile publice şi chiar pe străzi.

Descoperă și: Marius Tucă, depistat pozitiv cu noul coronavirus: “Această încercare pe care viaţa mi-a pus-o în faţă…”

Potrivit autorităţilor, ca şi în alte ţări europene, se înregistrează o creştere a numărului de infectări în rândul adulţilor tineri. Zonele considerate de risc sunt mai ales Ile-de-France, din jurul Parisului, şi Coasta de Azur. Conform celor mai noi date privind criza epidemiologică din Franța, bilanțul bolnavilor de COVID-19 a ajuns la 353.944, iar cel al morților, la 30.813. SUA, India, Brazilia, Rusia, Peru și Columbia sunt cele mai afectate state de pandemia de coronavirus.

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro