Monica Anisie schimbă tot în învăţământ! Şcoala nu va mai fi aşa cum o ştiam: „Nu vom mai avea săli de clasă cu 30 de elevi”

Publicat: 28/05/2020 | 08:11
Monica Anisie schimbă tot în învăţământ! Şcoala nu va mai fi aşa cum o ştiam: „Nu vom mai avea săli de clasă cu 30 de elevi”

Ministrul Educației, Monica Anisie, vine cu specificări dure în ceea ce privește anul școlar următor. Aceasta spune că vor fi necesare schimbări radicale pentru ca toți elevii să fie în siguranță.

Ministrul Educației consideră că pandemia va avea efecte majore asupra modului în care se vor relua cursurile în toamnă. ,,În acest moment nu văd posibil să ne mai întoarcem în săli de clasă cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri pentru a reduce numărul de copii din clasă”, a declarat miercuri, ministrul Educației, la un post TV.

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Mărmureanu, anunţ important! Când va fi lovită România de un cutremur uriaş: „Avem un centru unde se controlează tot ce se întâmplă în lume”

De asemenea, Monica Anisie a precizat că Guvernul se ocupă ca toți elevii să poată lucre în siguranță și de acasă.

„Guvernul a alocat 150 milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru copiii din medii defavorizate. De asemenea, sunt cursuri de formare pentru cadrele didactice. Ne dorim ca în septembrie niciun copil să nu mai fie în imposibilitatea de a apela la tehnologie”, a spus ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI: A murit Lascăr Duiliu Zamfirescu, ultimul coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai: ”L-a cunoscut pe Regele Mihai în anii formării sale educaţionale”

Aceasta a spus că toate planurile și măsurile concrete vor fi luate când vor exista „analize de la epidemiologi și răspunsuri de la Ministerul Sănătății”.