Mutare-șoc în cazul crimelor de la Caracal. Care este ultima decizie a autorităților

Publicat: 15/10/2019 | 11:53
Mutare-șoc în cazul crimelor de la Caracal. Care este ultima decizie a autorităților

După ce, ieri, medici ai INML au fost audiați de procurori pentru a stabili dacă expertizarea fragmentelor osoase descoperitE în cuptorul improvizat de Gheorghe Dincă a fost efectuată conform procedurii, o nouă informație importantă apare în cazul ”Caracal”.

Este o săptămână ”plină” în ancheta care îl vizează pe Gheorghe Dincă, iar o mutare-șoc este anunțată de autorități. Potrivit unor surse, conform antena3.ro, dosarul penal de cercetare in rem pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu – în legătură cu modul în care INML a făcut analiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu – se mută de la Parchetul General la DIICOT.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML, s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%. INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul, astfel încât DIICOT a cerut ajutorul FBI.

Gheorghe Dincă are un singur regret – că a fost prins

Dincă a menționat că ambele crime s-ar fi produs în dormitor și nu în așa-zisa cameră a ororilor, pe care, spune el, o folosea doar pentru reparații.

În ceea ce le privește pe cele două victime, criminalul a susţinut că le-a omorât şi a menționat că s-ar fi înțeles cu ele să întrețină relații sexuale contracost. Referindu-se la Luiza Melencu, bărbatul a spus că, deși s-ar fi înțeles cu el să facă sex, fata ar fi râs de el pe motiv că este gras și bătrân. Din acest motiv, ar fi lovit-o cu pumnul, iar ea ar fi murit pe loc.

Se pare că, la o primă vedere, medicii au conchis că lui Dincă i se pare firesc să omoare un om și că singurul său regret este faptul că a fost prins.

Citește și...