”Nea Mărin Miliardar” împlinește 40 de ani. Detalii neștiute despre cel mai urmărit film românesc din toate timpurile

Publicat: 20/02/2019 | 17:04
”Nea Mărin Miliardar” împlinește 40 de ani. Detalii neștiute despre cel mai urmărit film românesc din toate timpurile

În pelicula ”Nea Mărin miliardar”, Amza Pellea îl interpretează pe țăranul oltean Nea Mărin Juvete din Băilești, personaj hazliu care era cunoscut anterior dintr-o serie de schițe difuzate în emisiunile de televiziune. Nea Mărin ajunge să fie confundat cu un miliardar american, Marlon Juvett, datorită asemănării sale izbitoare cu acesta. Miliardarul sosise în România cu o servietă cu un milion de dolari pentru a-și răscumpăra fata ce fusese răpită de niște gangsteri.

Servieta plină cu dolari seamănă cu servieta lui Nea Mărin în care se afla brânză și praz. Ca urmare a confuziei între cele două personaje, dar și între cele două serviete, au loc tot felul de situații hilare. Lucrurile se complică odată cu venirea pe litoral a nevestei lui Nea Mărin, Veta (Draga Olteanu Matei), care-i confundă și ea pe cei doi. Filmul se termină cu happy-end, bandiții sunt arestați de locotenentul Columbo, iar miliardarul se duce în vizită la Băilești.

Dan Negru alături de Sebastian Papaiani

Citește și: DAN NEGRU, ”REGELE AUDIENȚELOR TV” DIN ROMÂNIA, DEZVĂLUIRI-ȘOC: ”MI-A SPUS CĂ FIE CĂ EȘTI CURVĂ SAU ACADEMICIAN, AI ȘANSE SĂ PREZINȚI O EMISIUNE!”

Locul 1 în topul celor mai vizionate film românești

Nea Mărin miliardar se află pe locul 1 în topul celor mai vizionate film românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Prezentatorul de televiziune Dan Negru a marcat aceastăî aniversare cinematografică pe pagina sa de socializare.

„40 de ani împlinește „Nea Mărin Miliardar” și rămăne cel mai urmărit film din istoria cinematografiei românești.  Am filmat cu Sergiu Nicolaescu de un Revelion și filmările au durat 3 zile.  Sergiu Nicolaescu s-a enervat și a acceptat să vină doar o zi la filmare”.

„Eu am filmat „nea Mărin” într-o lună și voi nu sunteți în stare să filmați un Revelion într-o zi?” mi-a spus supărat . „Nea Marin Miliardar” s-a filmat într-o lună! 25August-24 Septembrie ! ”

Nea Mărin miliardar este un film de comedie românesc din 1979, regizat de Sergiu Nicolaescu după un scenariu scris de Vintilă Corbul, Eugen Burada și Amza Pellea. Rolurile principale sunt interpretate de Amza Pellea(în dublu rol), Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Stela Popescu și Colea Răutu.

Citește și: „E ALEGEREA NOASTRĂ” DAN NEGRU A FĂCUT ANUNȚUL TRANȘANT, DUPĂ 13 ANI DE CĂSNICIE CU CODRUȚA