Nelu Tătaru, despre începerea noului an școlar! Care este procedura în momentul în care apar cazuri pozitive într-o școală

Autor:
Publicat: 13/09/2020 | 14:28
Nelu Tătaru, despre începerea noului an școlar! Care este procedura în momentul în care apar cazuri pozitive într-o școală

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a explicat care este procedura în cazul în care într-o scoală apar mai multe cazuri de elevei infectați. Acesta a mai vorbit și despre conduita pe care elevii trebuie să o aibă cât timp se află la școală.

Pentru a evita o răspândire accelerată a coronavirusului într-o unitate de învățământ, în momentul în care apar trei cazuri, la trei clase diferite, școala se închide.  (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU PROPUNE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ! ”DUPĂ CUM VEDEM…”)

„Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care îl va desfășura în activitatea de învățământ. În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă. În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați SARS COV2, atunci cei trei elevi vor merge la unitățile medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină timp de 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Vreme Nouă.

„Rămân valabile aceleași precauții”

De asemenea, Nelu Tătaru a mai precizat că și în cazul școlilor rămân valabile aceleași reguli care s-au impus de la începutul pandemiei. Este esențial să se poarte mască și să se dezinfecteze mâinile. (VEZI ȘI: NELU TĂTARU A ANUNȚAT CÂND VOR PUTEA FI VACCINAȚI ROMÂNII ÎMPOTRIVA COVID-19! CINE VA AVEA PRIORITATE)

„După cum știți, toată luna septembrie este o provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la debutul acestei pandemii. Începutul școlii trebuie gestionat cu maximă prudență. Trebuie abordat în măsura respectării acelor reguli pe care ar trebui să le știe toți părinții și să le însușească împreună cu copiii.

Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, cât și în locurile aglomerate la ieșirea în curte. Dacă avem suspiciuni de existență a unor boli cronice sau dacă avem suspiciuni privind existența unor aparținători, acasă, care au  patologii conexe, atunci medicul de familie sau medicul specialist poate recomanda ca acești copii să desfășoare activitatea online.

Rămân valabile aceleași precauții pe care le repetăm încă de la începutul acestei pandemii. Haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectantul, haideți să mergem pe circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor! Păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la dânsa”, a spus ministrul, pentru sursa citată