Nicolae și Elena Ceaușescu ar fost morți înainte de a fi împușcați. Dovezile arată că filmul execuției ar fi fals

Publicat: 31/05/2020 | 17:06
Nicolae și Elena Ceaușescu ar fost morți înainte de a fi împușcați. Dovezile arată că filmul execuției ar fi fals

Pe 30 aprilie 1990, o știrea avea să zguduie și să stârnească controverse viața românilor doar ce ieșiți de sub regimului comunist. Concret, filmarea pe care cetățenii o priviseră la televizor cu execuția soților Ceaușescu ar fi fost falsă. Jurnaliștii de la L.A Times nu credeau deloc în autenticitatea casetei.

Dovezile erau aduse atunci de francezi care susțineau că Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, erau deja morți la momentul execuției. Potrivit surselor de atunci, cei doi ar fi fost uciși, dar nu de către plutonul de execuție, așa cum se știa.

Existența unui dosar pe care nu l-a văzut nimeni

Mai mult, jurnaliștii de la Los Angeles Times au titrat faptul că nu credeau că acesta a fost modul în care a murit cuplul prezidențial. Pe atunci fusese lansată chiar și o teorie în acest sens, iar criminaliștii realizaseră și un dosar cu mai multe dovezi.

Procesul celor doi a avut loc chiar în ziua de Crăciun, într-o unitate militară din Târgoviște. Fuseseră duși acolo într-un transportor blindat al armatei, potrivit Evenimentulistoric.ro.

Directorul unui laborator privat de științe criminale din Bordeaux, în Franța, declara pe atunci că singurele răni fatale ce pot fi observate pe trupurile neînsuflețite ale lui Nicolae și Elena Ceaușescu sunt cele de la nivelul tâmplelor. Dr. Loic le Ribault a presupus că aceste răni au fost cele care le-au fost fatale celor doi dictatori.

Acest lucru înseamnă, practic, că ei au fost împușcați în cap cu mult înainte de-a ajunge în fața plutonului. Ei ar fi fost uciși în acest mod cu câteva ore mai devreme, iar caseta de 90 de minute prin care le-a fost transmisă moartea ar fi fost falsă.

Citește și: Ce făcea Elena Ceaușescu în baie când n-o vedea nimeni! „Era un monstru”

Citește și...