”Noaptea nebuniei”. Haos în Italia, după marea relaxare: ”Problema este în mâinile lui Dumnezeu”

Publicat: 25/05/2020 | 07:42
”Noaptea nebuniei”. Haos în Italia, după marea relaxare: ”Problema este în mâinile lui Dumnezeu”

După o perioada în care țara a fost puternic afectată de noul coronavirus, autoritățile italiene au decis – ținând cont de evoluția pandemiei – să relaxeze unele măsuri restrictive.

Numai că asta a dus la haos, iar ”noaptea nebuniei”, așa cum a fost numită în Italia, a demonstrat că dorința oamenilor de a avea o libertate mai mare de mișcare – chiar dacă pericolul noului coronavirus nu a trecut – poate duce la situații nedorite.

A fost primul weekend al unei relaxări mjult așteptate și potrivit legii, terasele și restaurantele s-a închis la ora 22.00, numai că petecerile au continuat, măsurile de protecție fiind, de cele mai multe ori, tratate cu superficialitate iar oamenii au rămas pe străzi. (CITEȘTE ȘI: SE ANULEAZĂ ASIA EXPRESS? LOVITURĂ TERIBILĂ PENTRU GINA PISTOL ŞI ANTENA 1)

”Noaptea nebuniei”. În Napoli s-a stat pe străzi până la 4 dimineața

Italienii s-au pus pe petrecut până în zori, iar în Napoli – spre exemplu – au rămas pe străzi până la patru dimineața.

Unul din patronii de rstaurante s-a exprimat tranșant, din acest punct de vedere, spunând că problema este ”în mâinile lui Dumnezeu” și că această deschidere s-a transformat, pur și simplu, într-un dezastru. Tinerii au ieșit după multe insistențe din localuri, iar apoi au rămas pe străzi pentru a continua petrecerea.

”Deschiderea a fost un dezastru, pentru că chiar dacă am închis la ora 23:00 și să vă spun la 22:30 au început să iasă tinerii din local, o jumătate de oră de muncă intensă, apoi pentru că lasă totul afară pe străzi, pe ziduri.

E o bătaie de joc așa. Guvernul trebuia să ne permită să deschidem de pe 3 iunie. Problema e în mâinile lui Dumnezeu”, a spus patronul unui local din Italia, informează antena3.ro. (VEZI ȘI AICI: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN DOUĂ SATE DIN GALAȚI. UN OM A MURIT, PESTE 40 DE PERSOANE SUNT INFECTATE)