Noi studii despre coronavirus. Boala provoacă infertilitate în rândul bărbaților

Publicat: 20/07/2020 | 17:37
Noi studii despre coronavirus. Boala provoacă infertilitate în rândul bărbaților

Cercetătorii americani au realizat noi studii conform cărora noul coronavirus poate fi transmis pe cale sexuală. Mai mult decât atât, bărbații  au o problemă în plus față de femei în contractarea acestei infecții: ei pot deveni infertili, așa cum se întâmplă și în cazul virusului Zika, transmite Mediafax.ro.

Studiul a fost publicat luna trecută de JAMA, o revistă medicală, realizată de American Medical Association. Ei au fost cei care au descoperit faptul că în 15% din probele de spermă colectate a fost prezent virusul COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Directorul ANM, vești cumplite pentru români! Mai multe regiuni din țară vor fi lovite de furtuni și fenomene meteo extreme

„Trebuie subliniat faptul că spermatozoizii au o capacitate demonstrabilă de a transporta infecţii virale de la bărbat în tractul reproducător feminin, aşa cum se întâmplă în timpul transmiterii sexuale a Zika, de exemplu”, a declarat Dr. John Aitken.

În mod normal, virusul Zika este transmis de ţânţar însă poate fi transmis şi pe cale sexuală.

CITEȘTE ȘI: Carmen Brumă, ce gafă! Detaliul rușinos observat de internauți după ce a postat această poză: „Se vede că e modificată poza”

Mai mult decât atât, potrivit studiului,  virusul în spermatozoizi produce acumulare de angiotensină II, un hormon care reglează funcţia renală şi tensiunea arterială. Nivelurile crescute ale acestui hormon determină un răspuns imun împotriva particulelor invazive de Covid-19, iar expunerea prelungită la niveluri ridicate de angiotenstină II poate duce la moartea celulelor în spermă. Astfel, acest proces poate provoca pierderea fertilităţii în rândul bărbaţilor.

CITEȘTE ȘI: Patriarhul Daniel încurajează măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19! Acesta a apărut purtând mască de protecție la o reuniune publică