Accident teribil! O mașină a fost lovită de un tren, în Bacău! Trei persoane au decedat pe loc, iar alte două au fost transportate în stare gravă la spital

Autor:
Publicat: 06/07/2020 | 17:13

Un accident feroviar a avut loc, luni după-amiază, în localitatea Dumbrava, comuna Itești, la câțiva kilometri de municipiul Bacău. În autoturism se aflau cinci persoane, trei dintre ele și-au pierdut viața în urma impactului violent cu trenul.

Conform celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Constantin Ene” Bacău, accidentul feroviar a avut loc în jurul orei 15.00, la trecerea de cale ferată din Dumbrava. În urma impactului violent, autoturismul a fost distrus, iar cele două persoane rănite au fost preluate în stare gravă și inconștiente de un echipaj SMURD care a sosit la fața locului. (CITEȘTE ȘI: ZI NEAGRĂ PE DRUMURILE DIN IALOMIȚA! TREI ACCIDENTE GRAVE, ÎN DOAR TREI ORE!)

„La locul intervenţiei s-au deplasat colegi ai inspectoratului cu o Autospecială cu Apă şi Spumă, Descarcerarea Grea și ambulanțele cu echipaje de la SMURD.”, a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău.

Șoferul autoturismului nu s-a asigurat

Din primele informații, cel responsabil de accident este conducătorul autoturismului  care nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, iar acest lucru l-a costat viața. În trenul Inter-Regio 1751, care circula pe ruta București Nord – Suceava  se aflau 30 de călători. Persoanele din tren nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. (VEZI ȘI: UN BĂRBAT A FĂCUT ACCIDENT CU LAMBORGHINI LA DOAR 20 DE MINUTE DUPĂ CE ȘI L-A CUMPĂRAT! POLIȚIȘTII AU FOST UIMIȚI CÂND AU AFLAT CAUZA INCIDENTULUI RUTIER)

Accidentul, spun polițiștii, s-a produs din cauza șoferului, care nu s-a asigurat la trecerea la nivel de cale ferată, semnalizată cu indicatorul rutier „Crucea Sfântului Andrei”. Mecanicul trenului nu a avut nevoie de intervenție, dar a solicitat înlocuirea locomotivei pentru continuarea călătoriei. Până la redeschiderea circulației, alte trenuri de călători staționează temporar în gări.

Nu e pentru prima dată, când la Dumbrava are loc un accident feroviar cu victime. Mulți șoferi obișnuiesc să forțeze trecerea la nivel cu calea ferată.