Opt cazuri de Covid-19 în Primăria Cluj-Napoca. Mesajul lui Emil Boc: „Colegi se simt bine, nu au probleme de nicio natură”

Publicat: 22/07/2020 | 18:24
Opt cazuri de Covid-19 în Primăria Cluj-Napoca. Mesajul lui Emil Boc: „Colegi se simt bine, nu au probleme de nicio natură”

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat, în cursul zilei de miercuri, că opt angajați ai Primăriei Cluj-Napoca sunt confirmați cu Covid-19.

Toți se află în prezent la izolare la domiciliu în urma anchetei epidemiologice a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj. „Primăria Cluj-Napoca are 3172 de angajați, la creșe, Poliție Locală, Spitalul Clujana, asistență socială, parcări, aparatul de specialitate. Avem 8 cazuri de COVID confirmate. Cei 8 colegi se simt bine, nu au probleme de nicio natură care să le pună viața în pericol”, a spus Emil Boc.

Citește și: România, motiv de îngrijorare pentru OMS din cauza exploziei de cazuri cu noul coronavirus! “Riscă să devină Brazilia Europei”

El a afirmat că autoritățile sanitare i-au transmis că, în acest context, nu există prevederi legale pentru testarea în masă a angajaților din Primărie.

„Mi s-a explicat că dacă s-ar aplica testările în masă s-ar pune în pericol testarea celor care au simptome, care au probleme grave și trebuie să ajungă cât mai repede la un tratament. Legea spune, contacții direcți stau în izolare, dacă au simptome se face testarea și se internează”, a explicat Emil Boc, citat de Mediafax.

Apel către clujeni

Totodată, edilul a făcut apel către clujeni la responsabilitate și calm și la respectarea prevederilor legale privind stoparea răspândirii coronavirusului. Reprezentanții DSP s-au autosesizat și au început o anchetă epidemiologică, iar cu o zi înainte au depistat 5 angajați contaminați, aceștia muncind în birouri.

Angajații primăriei sunt speriați

A fost alertă la Primăria din Cluj-Napoca, după ce o angajată a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, la începutul acestei luni. Femeia este asimptomatică și a cerut internarea. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

„Azi dimineață (marți, 14 iulie-n.r.) am primit informații că un angajat din Direcția Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca a fost depistat pozitiv la testul pentru depistarea noului coronavirus. Transmit public DSP Cluj îndemnul să facă URGENT ancheta epidemiologică în primăria Cluj-Napoca și să depisteze imediat alte cazuri de infectare pentru a nu risca viața funcționarilor din primărie și nici a cetățenilor care intră în contact cu aceștia.

Nu rata: Irina Deaconescu, primele declarații după ce Cristi Manea a fost internat din cauza infecției cu noul coronavirus: “Se simte slăbit…”

Nu este loc de MUȘAMALIZARE! Rog Prefectura Cluj să se mobilizeze și executivul primăriei să ia măsuri imediate de dezinfecție a birourilor de la parterul clădirii de pe strada Moților din Cluj-Napoca, dar și în alte spații administrative ale primăriei! Angajații primăriei sunt speriați, pe bună dreptate, pentru că nimeni din conducerea primăriei nu are o reacție constructivă după acest caz de coronavirus confirmat!”, a scris pe Facebook, atunci, deputatul USR Emanuel Ungureanu.