Orașul european unde s-a început testarea vaccinului pentru coronavirus

Publicat: 08/09/2020 | 15:20
Orașul european unde s-a început testarea vaccinului pentru coronavirus

Testarea vaccinului pentru coronavirus a început într-un oraș european. Programul va testa eficacitatea sa pe 90 de voluntari.

Orașul italian Verona, din nordul țării, a început testarea unui vaccin împotriva Covid-19 pe șase voluntari, scrie Agerpres

Testul clinic se desfășoară pe un grup de 90 de voluntari, printre care se numără un tânăr de 18 ani şi un medic în vârstă de 54 de ani, și va testa eficacitatea acestui vaccin, creat, produs şi patentat de compania biotehnologică italiană ReiThera.

NU RATA: FIUL LUI RADU MAZĂRE, INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS. A AJUNS LA SPITAL ȘI…

Testările vor avea loc și la Roma

În total, în prima fază vor fi vaccinate 90 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 85 de ani. La Verona, testările au loc la Centrul de Investigaţii al Clinicii Spitalului Borgo Roma, înfiinţat în 2005, în timp ce în capitala italiană testele se vor desfăşura la Spitalul Lazzaro Spallanzani, specializat în boli infecţioase.

Presa italiană scrie că testele clinice la Roma şi Verona se vor efectua pe două grupuri de voluntari, unul cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi altul cu vârste de 65 până la 85 de ani, pentru a proba răspunsurile date de diferitele colectivităţi.

Italia a fost a doua ţară europeană cea mai afectată de pandemia de coronavirus la începutul crizei sanitare şi prima de pe continent care a decretat măsuri de izolare.

Numărul total al deceselor cauzate de Covid-19 a ajuns în Italia la 35.553, iar cel al contagierilor la 278.784 de la declanşarea epidemiei la 21 februarie, potrivit celor mai recente date oficiale.

Citește și: Fostul mare fotbalist al României Gică Popescu are coronavirus. Care este starea lui de sănătate

Foto: pixabay.com