Pachete turistice inedite! Țara care se angajează să plătească vacanțele turiștilor, dacă aceștia se infectează cu virusul COVID-19

Autor:
Publicat: 27/05/2020 | 21:10
Pachete turistice inedite! Țara care se angajează să plătească vacanțele turiștilor, dacă aceștia se infectează cu virusul COVID-19

Epidemia de coronavirus a provocat pagube mari la nivel mondial. Aproape toate domeniile au fost afectate și au înregistrat o scădere a profitului. Însă unul dintre cele mai afectate sectoare este turismul, iar o revenire la normal a acestuia pare destul de îndepărtată.

Din cauza epidemiei, turismul a scăzut considerabili. Oamenilor le este teamă să mai călătorească, fără un motiv bine întemeiat. Așa că pentru a stimula o revenire la normal au apărut tot felul de pachete turistice neobișnuite. (CITEȘTE ȘI: GRECIA REPORNEȘTE TURISMUL DIN 15 IUNIE, ÎNSĂ NU PENTRU TOATĂ LUMEA! LISTA CELOR 19 ȚĂRI CARE VOR PUTEA TRIMITE TURIȘTI)

Astfel, Cipru face oferte de pandemie pentru a atrage turiștii în această vară pe Insula Afroditei. Guvernul s-a angajat să suporte cheltuielile de vacanță a oricărui turist străin, în cazul în care se va infecta cu virusul COVID-19 după ce a călătorit în Cipru, notează BBC.

Miercuri, guvernul a declarat că va plăti pentru cazare, medicamente și alimente pentru pacienți și familiile lor. Iar turiștii vor trebui să suporte doar costul transferului de aeroport și zborul de repatriere. (VEZI ȘI: ÎNCĂ PATRU ROMÂNI AU PIERDUT LUPTA CU NOUL CORONAVIRUS. BILANȚUL TOTAL URCĂ LA 1227 DE VICTIME)

Această inițiativă face parte dintr-un pachet de măsuri menite să atragă vizitatorii înapoi pe insulă.

„Succesul este masiv și încercăm să facem tot posibilul pentru restul sezonului. Am muncit extrem de mult pentru ca virusul să fie controlat aici”, a spus ministrul adjunct al turismului.

Oficialii au mai spus că un spital cu 100 de paturi va fi pus amenajat special pentru turiștii testați pozitiv, precum și mai multe „hoteluri de carantină” pentru familiile pacienților.

Până în prezent, Cipru a înregistrat 939 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-189 și un număr total de 17 decese.

Cipru intenționează să își redeschidă aeroporturile pe 9 iunie către o serie de țări care sunt considerate cu risc scăzut, inclusiv Germania, Grecia, Israel și Malta.